COURGETTI MET GEROOKTE ZALM

COURGETTI MET GEROOKTE ZALM

Zin in een snelle en lichte maaltijd vanavond? Deze romige courgetti met gerookte zalm echt heerlijk! Ik ben echt gek op courgetti! Snel klaar, hartstikke gezond en super lekker! Draai met een spirelli-snijder mooie dunne slierten van de courgette en je hebt courgette-pasta! Super easy en ideaal als je wat minder koolhydraten wilt eten! Omdat je de courgetti gebruikt als ‘normale pasta’ kun je er natuurlijk eindeloos mee variëren! Eerder maakte ik al courgette-avocado pasta met garnalen, maar deze romige courgetti met gerookte zalm is net zo lekker! Lees snel verder voor het recept!

ROMIGE COURGETTI MET GEROOKTE ZALM

Dit heb je nodig voor 2 personen:
– 2 courgettes
– 200 gram gerookte zalm
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– een handje rucola
– 50 ml kookroom light
– 1 eetlepel parmezaanse kaas
– 1 eetlepel bieslook
– peper en zout naar smaak
– olijfolie om in te bakken

Zo maak je het:
1. Maak de courgettes schoon en draai met een spirelli-snijder mooie dunne slierten van de courgette. Zet de courgetti even apart.
2. Snipper de ui en verwarm een beetje olijfolie in een pan. Bak de ui kort aan, pers de knoflook erbij uit en bak ook deze even mee.
3. Schenk de kookroom erbij en voeg de parmezaanse kaas en wat peper en zout naar smaak toe. Verwarm en roer de roomsaus goed door tot de saus wat dikker wordt.
4. Voeg de courgetti toe en roer hem door de roomsaus tot de courgetti warm is. (Niet te lang, anders wordt het heel waterig!)
5. Verdeel de romige courgetti over twee borden.
6. Snij de gerookte zalm en dunne plakjes en verdeel deze over de courgetti.
7. Verdeel als laatste nog wat bieslook en Parmezaanse kaas over de borden en je romige courgetti met gerookte zalm is ready to eat!
Eet smakelijk!

Een portie romige courgetti met gerookte zalm bevat:
Calorieën: 367
Koolhydraten: 20 gram
Eiwitten: 31 gram
Vet: 17,1 gram
Vezels: 3,7 gram

Maak jij wel eens courgetti? Wat is jouw favoriete recept?

 Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial