OREO CHEESECAKE

OREO CHEESECAKE

OMG! Zijn jullie klaar voor de allerlekkerste Oreo Cheesecake mét Chocoladelaag? Deze is sooo good! Van alle taarten, cakes en bananebroden die ik de afgelopen jaren heb gemaakt is dit echt de aller-aller-allerlekkerste! Daarentegen niet de meest gezonde, maaar.. ik heb toch mijn best gedaan om er een healthy twist aan te geven door minder suiker te gebruiken dan een normale cheesecake! Iets minder zoet dus, maar net zo lekker! Zet de oven maar vast aan, want deze móet je maken! 

Dit heb je nodig:
– 3 rollen oreo-koekjes
– 100 gram ongezouten roomboter
– 400 gram creamcheese light van Philadelphia
– 500 gram magere kwark
– 2 eieren
– 1 theelepel vanille aroma
– honing naar smaak
– 150 gram pure chocolade
– 150 ml slagroom

Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bodem van een springvorm van 22cm met bakpapier en vet de randen in met een beetje roomboter.
2. Verkruimel 1,5 rol oreo-koekjes in de keukenmachine en laat de roomboter op laag vuur smelten in een pannetje.
3. Meng de gesmolten roomboter met de oreo-kruimels en verdeel dit over de bodem van de springvorm. Strijk de bodem glad met de bolle kant van een lepel en zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
4. En nu aan de slag met de vulling! Klop de creamcheese los in een beslagkom en voeg vervolgens de eieren, magere kwark, vanille aroma en honing naar smaak toe. Roer alles goed door tot er geen klontjes meer zijn. Breek vervolgens 1 rol oreo-koekjes in grove stukken en zet dit even opzij. (De halve rol koekjes die over is gebruik je straks voor de topping!)
5. Haal de bodem uit de koelkast en schenk een laag vulling over de bodem. Verdeel een handje oreo-stukken over de vulling-laag en schenk weer een nieuwe laag vulling over de oreo-stukken. Herhaal dit tot de oreo-stukken en de vulling op zijn.
6. Zet de Oreo Cheesecake in het midden van de oven en bak hem 45-50 minuten op 160 graden. (Het midden kan nog een beetje wiebelen als je hem uit de oven haalt. No worries, dit komt straks goed in de koelkast!) Laat de taart daarna volledig afkoelen, dit zal zo een 2 uur duren, voordat je aan de slag gaat met de topping!
7. Voor de topping verwarm je de slagroom in een pannetje op laag vuur, roer de chocolade door de slagroom tot deze helemaal gesmolten is. Let op dat de slagroom niet gaat koken! Haal de pan van het vuur en laat de chocolade een paar minuutjes afkoelen. Schenk de chocolade vervolgens over de Oreo Cheesecake en verdeel tot slot de overgebleven oreo-koekjes over de chocolade-laag. Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast (het liefst een hele nacht) zodat de taart kan opstijven en je Oreo Cheesecake is ready to eat!
Eet smakelijk!

Jennifer Krijnen - Oreo Cheesecake

Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk!
Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #jenniferkrijnen. Enjoy!

 Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial