5 tips tegen de herfstdip

img_5484

De dagen worden weer korter en kouder, je hebt nergens zin in, geen energie en heel veel honger. En hoe veel je ook slaapt, je blijf moe. Dat kan wel eens een klein herfstdipje zijn! Geen paniek, dit gaat vanzelf weer over, maar het is natuurlijk wel heel vervelend. Met de tips spring jij binnen no time weer fit en vrolijk rond! Let’s beat the herfstdip!

1. Ga naar buiten
Een van de redenen dat je je zo somber voelt is omdat het zo laat licht en vroeg donker wordt. Zonlicht zorgt er voor dat je vitamine D aanmaakt, en daar word je blij van! Dus ga naar buiten, lekker een stukje lopen of fietsen. Daar krijg je energie van!

2. Ga voor regelmaat
Houd je energieniveau in balans met een goede nachtrust en door regelmatig te eten. Probeer elke nacht 8 uur te slapen en ga voor een regelmatig eetpatroon met gezonde en vezelrijke maaltijden. Slecht slapen en eten zorgt voor stress, en dat willen we nou juist voorkomen!

3. Beweeg
Het is natuurlijk heel verleidelijk om lekker op de bank te kruipen met een dekentje en een kop thee, maar een half uurtje sporten geeft je echt een energieboost! Bewegen werkt ontspannend en je maakt meteen het geluksstofje ‘endorfine’ aan. Dus sport jezelf gelukkig!

4. Eet
De smoothies en salades kunnen weer ingeruild worden voor warme hapjes en winterse gerechten. En we kunnen wel wat extra energie gebruiken, dus duik de keuken in en bak of kook iets lekkers! Ga voor vers en veel vezels en probeer suikers te vermijden, deze zorgen slechts voor een tijdelijke energieboost en vervolgens voor een nog grotere dip! Probeer bijvoorbeeld deze Healthy Speculaas Cake, een heerlijke én gezonde herfstsnack met maar 109 calorieën per plakje!

5. Doe iets leuks en ontspan
Verwen jezelf met een dagje wellness, organiseer een high tea, shop een nieuwe herfstoutfit, ga koken. Zoek afleiding, ontspan en geniet! Tip: Laat je telefoon een dag (oké, een paar uur dan) uit, dat werkt ook héél ontspannend!Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial