De fitgirl 2.0

img_7358-kopie

Ik zie de laatste tijd steeds meer blogs en berichten verschijnen over ‘fitgirl-moe’ zijn. Hoezo fitgirl moe? Wanneer ben je dan een fitgirl? Er is natuurlijk geen officiele definitie voor de term ‘fitgirl’, maar waar dit vroeger iemand leek te zijn die elke dag sport, super clean eet en elke dag mealprep- en workoutselfies post, lijkt dit nu te veranderen naar iemand die gewoon bewust bezig is met gezond leven. En daar ben ik blij om, want die oorspronkelijke fitgirl, die wilde ik ook graag zijn.

Iedereen leek opeens mee te doen aan de sixpac-, havermout- en proteine-hype. Ja, ik ook. Dag in dag uit verschenen de mealpreps, sixpacs, strakke ronde billen en workoutselfies op mijn tijdlijn. Aan de ene kant motiveerde mij dit enorm, aan de andere kant obsedeerde het mij ook. Ik ging steeds meer sporten en steeds cleaner eten. Toen ik mezelf erop betrapte dat een broodje kaas voelde als zondigen en ik mij schuldig voelde als ik een dag niet kon sporten, vroeg ik me af waar ik nou eigenlijk mee bezig was. Waarom doe ik dit eigenlijk? Ik doe toch niet mee aan een wedstrijd? Nee, ik was een beetje doorgeslagen in die hele fitgirl-hype. Ik wil weer een broodje kaas, ik wil weer normaal eten. Ben ik dan geen fitgirl meer? Wanneer ben je eigenlijk een fitgirl?

Ben je dan alleen een fitgirl als je een sixpac hebt? Als je elke dag sport? Als je super clean eet en je macro’s precies kloppen? Nee. In mijn ogen in ieder geval niet. Mijn definitie van een fitgirl? Een boss-babe die bewuste keuzes maakt en goed voor zich zelf zorgt. Omdat ze het leuk vind om te sporten en het lekker vind om gezond te eten. Gewoon, om lekker in haar vel te zitten en er goed uit te zien. Omdat ze fit wil zijn, voor zichzelf. En ja, daar hoort ook een pizza en een reep chocola bij. Want fitgirls genieten ook! En omdat jij minder sport of anders eet, maakt jou dat niet minder ‘fitgirl’. Iedereen is anders en we doen allemaal ons best.

Ik vind het heel gaaf om te zien dat iedereen de laatste tijd zo open is op social media. Dat iedereen durft te delen dat niet alles altijd perfect is. Dat een dag niet sporten ook moet kunnen en dat er naast al die havermout en superfoods er ook wel eens een hamburger wordt gegeten. Dat die sixpac er alleen is voor het ontbijt en we ‘s avonds allemaal een opgeblazen buik hebben. Dat vind ik fijn, dat we zo eerlijk zijn. En blijf dat vooral doen! Want naast die mooie progress-foto’s, wat mij ontzettend motiveert, is een stukje realiteit soms ook fijn om te lezen.

En daarnaast wil ik ook nog even zeggen dat ik super trots ben op iedereen die wel élke dag sport, clean eet, traint voor een fitnesswedstrijd en elke dag keihard knalt voor een killerbody. Want dat is jullie passie en daar heb ik heel veel bewondering voor!

Cheers to ALL the fitgirls!

Liefs, Jennifer

 Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial