Fit de winter door

img_20161209_174300

Het is weer december, de gezelligste maand van het jaar! Kerstliedjes op de radio, winteroutfits shoppen, plannen maken voor de feestdagen en overal ligt lekker eten op de loer… heel gezellig allemaal, maar hoe blijven we fit deze winter? Want zeg nou eerlijk, deze donkere dagen nodigen nou niet bepaald uit om te gaan sporten en vooral de december maand staat in het teken van veel (heel veel) eten! Zonde, want je hebt dit jaar keihard gewerkt aan je bikini-body, en die wil je het liefst het hele jaar behouden toch? No worries, met deze tips kom jij fit de winter door!

Ga sporten
Ik snap dat het heel aantrekkelijk is om je ‘s ochtend nog een keer om te draaien en ‘s avonds lekker met een deken op de bank te ploffen, maar hup je bed uit/de bank af en lekker sporten! Ga ‘s ochtends meteen na je ontbijt naar de sportschool of neem je sportkleding mee naar je werk zodat je meteen door kan. Probeer 3 tot 5 keer per week een uurtje vrij te maken voor een workout. Sporten houd je niet alleen in shape, maar geeft je ook meer energie. En met sporten maak je het gelukstofje endorfine aan en hiermee is sporten dus de ultieme tip tegen de winter dip!

Zoek motivatie
Vind je het lastig om gemotiveerd te blijven in de winter? Ga op zoek naar inspiratie! Sla motiverende quotes op, kijk af bij de fitgirls op Instagram of maak een bord op Pinterest met motiverende afbeeldingen. En onthoudt: Summerbody’s are made in the winter! Deze winter is de kans om te werken aan je bikinibody!

Maak een doel en een plan!
Nog een motivatie-tip: geef jezelf een doel waar je naar toe kunt werken deze winter. Je conditie verbeteren? Een aantal kilo’s afvallen? Spieren opbouwen? Meedoen aan het hardloop wedstrijd? Go for it! Maak een plan, schrijf je doelen op en plan je workouts in. You can do it!

motivation

Probeer iets nieuws
Verander van trainingsschema of trainer, maak nieuwe gezonde recepten, probeer een nieuwe sport of koop een nieuwe sportoutfit! Door te variëren blijft sporten en gezond eten leuk en blijf je langer gemotiveerd. Stap uit je comfortzone, want van nieuwe dingen krijg je energie en motivatie!

Ga voor gezond!
In de winter hebben we de neiging om meer (en ongezonder) te eten. De salades worden ingeruild voor stamppot (met veel jus) en de smoothies voor warme chocolademelk met slagroom. De pepernoten en kerstkransjes liggen in de winkel en op elke hoek van de straat lijkt een oliebollenkraam te staan. Help! Duik de keuken in voor gezonde varianten van je favoriete comfortfood (zoals deze Healthy Brownies). Of maak een grote pan soep met lekker veel groenten, mijn favoriete winterse tussendoortje! Super handig, lekker warm, en hartstikke gezond! En ook in de winter kan je heerlijke lauwwarme salades maken, met pompoen bijvoorbeeld, jammie!

Kies bewust
Met al die lekkere versnaperingen op de loer en gezellige etentjes op de planning is balans natuurlijk the key, kies dus bewust! Vraag jezelf eens wat vaker af: ‘Vind ik dit écht lekker of eet ik dit uit gewoonte?’ Kies tijdens je genietmomentjes voor de dingen die je écht heel lekker vind en maak verder gezonde keuzes. En dan kan af en toe zondigen echt geen kwaad!

Wees niet te streng voor jezelf
Een happy mind is net zo belangrijk als een happy body, dus wees niet te streng voor jezelf. Balance is the key! Een ook als het een dag even niet lukt, morgen weer een nieuwe dag om te knallen!

 

SUCCES & EEN HAPPY (& FIT) WINTER!



Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial