Kerst Brownies

201612221002983980

Hoe leuk zijn deze Kerstmuts Brownies! Heerlijk als dessert bij het kerstdiner of gewoon lekker tussendoor! En het allerleukste, naast dat ze er superleuk uit zien en méga lekker zijn, zijn ze nog gezond ook. Fijne kerstdagen!

Dit heb je nodig:
– 265gr zwarte bonen (blik van 400gr)
– 100gr dadels
– 2 eieren
– 50gr cacaopoeder
– 1 scoop vanille whey
– 2 theelepels bakboeder
– 1 eetlepel kokosolie (gesmolten)
– 6 aardbeien
– ongeveer 50gr cream cheese light (Philadelphia)

En verder:
– een muffinbakvorm
– een garneerspuit of spuitzak

20161222612713958

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat ze dadels een kwartier weken in warm water. Laat  de zwarte bonen en de dadels goed uitlekken en mix deze samen met de eieren en de kokosolie in keukenmachine tot een glad geheel. Meng in een kom de cacaopoeder, bakpoeder en de whey en giet vervolgens het bonenmengsel erbij en meng dit goed door elkaar. Vet de muffinvorm in of bekleed de vormpjes met bakpapier en verdeel het mengsel over de 6 vormpjes. Bak de brownies 20 minuten in het midden van de oven en laat ze vervolgens een uur afkoelen.

Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes en zet ze ondersteboven. Doe de creamcheese in de garneerspuit en maak met de garneerspuit een klein bolletje op iedere aardbei. Maak vervolgens een rondje (dat iets groter is dan de aardbeien) op elke brownie en zet de aardbeien voorzichtig op de creamcheese. Klaar!

201612221745605544Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial