Chocolade-Crumble met bosvruchten

img_20170103_121911_913

Ik ben gek op healthy crumbles! Maar met chocolade is natuurlijk helemaal een feestje! En de combinatie met bosvruchten is zó lekker! Dus als jij goede voornemens hebt om dit jaar gezonder te eten, dat hoeft dus helemaal niet saai te zijn! Want deze Chocolade-Crumble is een heerlijk gezond ontbijtje! (Of dessert, met een bolletje vanille-ijs.)

Dit heb je nodig:
250 gram bosvruchten
60 gram havermout
40 gram havermoutmeel
1 ei
1 eetlepel honing
1 eetlepel kokosolie
2 theelepels cacaopoeder
een theelepel vanillepoeder/essence

Hiermee maak je 2 ontbijtjes of 4 deseerts.

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Als je diepvriesfruit gebruikt, laat dit dan eerst ontdooien en giet het vocht af. Meng in een kom de alle ingrediënten, behalve het fruit, en kneed dit tot een crumble. (Tip: havermoutmeel kan je makkelijk zelf maken door havermout in de keukenmachine te mixen tot meel.) Leg het fruit in een ovenschaal en verdeel de crumble er overheen. Zet de Bosvruchten Crumble 25 minuten in de oven en laat hem daarna even afkoelen. Eet smakelijk!

IMG_5855-.jpgClose
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial