Wednesday Workout – Legday

Processed with VSCO

Het is weer Workout Wednesday! De eerste woensdag van het jaar! Zijn jouw goede voornemens om dit jaar met strakke ronde billen op het strand te lopen? Dan gaat deze Legday Workout jou daar bij helpen! 6 oefeningen voor mooie ronde billen en sterke strakke benen. GO GO GO!

Legday:
Lunge-Squat-Lunge: Voer deze oefening uit met iets lichter gewicht om op te warmen. 4 sets van 16 herhalingen (8 lunges per been)
Legpress: Zet je voeten op schouderbreedte iets hoger op de plaat. Laat je knieen naar je schouders komen en duw de plaat weg. Strek je benen, maar niet op slot. Hou de spanning op je benen. 4 sets van 16-12-12-10 herhalingen. 
Pull Trough: Doe een paar stappen naar voren en zet je voeten op schouderbreedte met je tenen naar voren. Laat met licht gebogen benen en je billen naar achter het touw naar achteren zakken. Hou je rug recht! Duw het touw met je heupen naar voren en span je billen aan. 4 sets van 16-12-12-10 herhalingen. 
Deadlift: Zet je voeten op schouderbreedte en hou de barbell vast met een duim ruimte tussen je heupen. Duw je billen naar achteren, hou je rug recht, laat de barbell glijden langs je benen en buig door je knieen. Kom weer omhoog, duw je billen naar voren en je schouders naar achteren. 4 sets van 16-12-12-10 herhalingen. 
Hiptrusters: Leun met je schouderbladen op een bankje/of step. Laat de barbell op je heupen rusten en zet je voeten onder je knieen. Duw je hakken in de grond, duw de barbell omhoog en span je billen aan. 4 sets van 16-12-12-10 herhalingen.  
Kick Backs: Gebruik voor deze oefening een enkelstrap of een handgreep zoals ik hierboven gebruik. Pak de stang voor je vast. Hou je standbeen ligt gebogen en span je core aan. Strek je been horizontaal naar achteren en span je bil aan. 4 sets van 16-12-12-10 herhalingen per been.

Probeer bij elke set een zwaarder gewicht te pakken. Succes!Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial