DE WEG NAAR EEN FIT & HAPPY ME!

DE WEG NAAR EEN FIT & HAPPY ME!

Ik ben alweer een paar maanden met heel veel plezier aan het bloggen, maar laatst besefte ik dat ik eigenlijk nog niet eerder mijn verhaal met jullie heb gedeeld en waarom ik eigenlijk begonnen ben met bloggen. In deze blog ga ik jullie daar alles over vertellen!

Sport en voeding heeft altijd al mijn interesse gehad. Ik ben veel in de sportschool te vinden, hou van lekker (en veel) eten en ben gek op koken en bakken. Een paar jaar geleden begon ik met de cursus ‘voedingsleer en gewichtsconsulent’ en kwam ik er achter dat mijn eetpatroon toch niet erg gezond was. Te veel suikers, zout en vet, en te veel uit pakjes en zakjes. Dat moest anders! Ik wilde mijn eetpatroon aanpassen, gezonder leven en fitter worden! Alleen wist ik nog niet helemaal hoe ik dit ging aan pakken…

Let’s do this!
Een jaar geleden was ik er klaar mee en begon ik met een fatloss-programma. Dit was een 4-weken programma met een voedings- en trainingsschema. 4 weken super clean eten (havermout met water en kip/vis met broccoli) en 4 weken elke dag anderhalf uur sporten. Ja, dat was best pittig. Maar de knop ging om en ik viel 3,5 kg af! Sporten vond ik leuk en omdat ik zo snel resultaat zag kon ik best wennen aan dit voedingsschema. Ik had de smaak te pakken en ging nog 3 maanden door op deze manier.

beforeafter2.png

Doel bereikt
4 maanden later en 8kg minder had al meer dan mijn oorspronkelijke doel bereikt en vond het wel genoeg zo. Ik kon geen broccoli meer zien! Hoewel ik met deze manier van eten en trainen heel veel heb bereikt, is dit niet de manier van leven zoals ik altijd wil blijven doen. Ik wil niet voor altijd calorieën en macro’s tellen en wil een broodje kaas niet meer als zondigen zien. Ik miste het koken en bakken wat ik altijd zo graag deed en ik kon niet meer genieten van iets lekkers zonder mij schuldig te voelen. Ik moest dus op zoek naar een balans tussen sporten, gezond eten, maar ook genieten. ‘Creating a happy, healthy  and balanced lifestyle’. Dit werd mij nieuwe motto.

Een nieuwe lifestyle
Zoals je net al las ben ik gek op koken en bakken. Dit waren meestal niet de meest gezonde recepten en dat bracht mij op een nieuwe missie: mijn favoriete, maar niet zo gezonde, recepten in een ‘healthy’ jasje steken. Geen pakjes, zakjes, suiker en zout meer, maar verse en gezonde ingrediënten! Genieten van gezonde alternatieven, en dat past veel beter bij mij! En omdat de basis nu goed is, kan ik ook weer zonder schuldgevoel genieten van een pizza of een reep chocola, want balance is the key, right? Sporten doe ik nog steeds 4 à 5 keer per week, verstand op nul en lekker knallen. Sporten vind ik heerlijk! En als ik een dag geen zin heb, dan blijf ik toch een dag thuis? Ik heb eindelijk een balans gevonden tussen gezond leven en genieten en voel me fitter, energieker maar vooral gelukkiger dan ooit!

Nieuwe passie
Met mijn nieuwe motto ‘Creating a happy, healthy  and balanced lifestyle’, kwam de blog jenniferkrijnen.com tot stand. Want deze nieuwe lifestyle, daar voel ik mij super fijn bij en dat wil ik met jullie delen! Op deze blog plaats ik nu dagelijks lekkere, makkelijke en gezonde recepten, leuke workouts en tips/weetjes over een healthy lifestyle, en op deze manier hoop ik jou ook te inspireren om bewuster, gezonder en vooral gelukkiger te leven!

img_7358-kopie

Wat heb ik geleerd?
Als je iets écht wil, kan je alles! Maar het allerbelangrijkste, en of dat nou gaat om afvallen, aankomen, spieren opbouwen of alle andere doelen die jij in je leven hebt, zoek iets dat bij jou past en wat je op de lange termijn vol kan houden. Alles werkt voor even, maar iets willen veranderen heeft alles te maken met je mindset! En wat ik nog meer heb geleerd: varieer in je eetpatroon, zodat je broccoli na een paar maanden nog steeds lekker vind. (tip, haha!)

Nieuw doel
Nu ik heb kunnen wennen aan mijn nieuwe levensstijl en een goede basis heb gevonden, heb ik weer motivatie gekregen voor een nieuw doel: grote ronde billen en een lager vetpercentage! Voor ronde billen heb ik (gelukkig) wel aanleg, een lager vetpercentage daar moet ik wat harder voor werken. Maar deze keer neem ik er genoegen mee dat het wat langer duurt en doe ik het op mijn eigen tempo. Want doelen hebben én behalen is hartstikke leuk, maar genieten ook!

Liefs, JenniferClose
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial