Het is weer tijd voor een lekker pannenkoeken-recept, want ontbijten met een grote stapel pannenkoeken is gewoon het lekkerste wat er is! Vandaag ging ik voor een stapel lekkere zoete en luchtige Blueberry Pancakes en daarbij maakte ik een heerlijke Homemade Jam. Extra lekker dus! Wist je dat je jam heel makkelijk zelf kan maken? Je hebt maar 3 ingrediënten nodig en het is zo gemaakt. Veel lekkerder én veel gezonder! Serveer de jam bij deze stapel Blueberry Pancakes en je hebt een heerlijk verwenontbijtje!

BLUEBERRY PANCAKES

Dit heb je nodig:
Voor de Blueberry Pancakes:
– 50 gram havermout
– 80 ml amandelmelk
– 1 ei
– 1 theelepel bakpoeder
– een flinke snuf kaneel
– 1 theelepel vanille aroma
– 50 gram blauwe bessen

Voor de Homemade Jam:
– 50 gram blauwe bessen
– 1 theelepel, ongeveer 5 gram chiazaden
– 1 theelepel honing

Zo maak je het:
1. We beginnen met de jam! Breng de blauwe bessen en de honing in een steelpannetje aan de kook en zet het vuur laag. Roer regelmatig!
2. Als de blauwe bessen goed warm zijn pureer je ze met een vork en roer je de chiazaden er doorheen. Roer de jam goed door en laat het nog 5 minuten zachtjes koken.
3. Haal de jam van het vuur en laat hem afkoelen. Nu kunnen we aan de slag met de pancakes!
4. Mix alle ingrediënten voor de pancakes, behalve de blauwe bessen, in de blender tot een glad beslag. Giet het beslag in een kom en roer vervolgens een handje bauwe bessen door het beslag.
5. Bak de pancakes een voor een op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Je kan ongeveer 6 pancakes bakken van dit beslag. (Heb je geen anti-aanbakpan? Bak de pancakes dan in een beetje kokosolie.)
6. Stapel de pancakes op en beleg ze met de Homemade Jam en wat extra blauwe bessen.
Eet smakelijk!

Tip: Je kan natuurlijk ook een extra grote portie maken van de Jam! Bewaar hem, als ‘ie helemaal afgekoeld is, in een afgesloten bakje in de koelkast.

 

BLUEBERRY PANCAKES

Een portie Blueberry Pancakes met Homemade Jam Bevat:
Calorieën: 354
Koolhydraten: 46,7 gram
Eiwitten: 14,4 gram
Vet: 10,2 gram
Vezels: 9,5 gram

 

Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk!
Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #jenniferkrijnen. Enjoy
!