ZO BLIJF JIJ FIT OP VAKANTIE!

ZO BLIJF JIJ FIT OP VAKANTIE!

Ohh, vakantie is toch het lekkerste wat er is! Ik kan niet wachten tot ik weer met mijn voetjes in het zand op de prachtige stranden van Ibiza zit! Heerlijk weer, mooie stranden, lekker eten… Genieten! Ik weet als geen ander dat vakantie best een uitdaging zijn voor je healthy lifestyle! Als je de hele winter keihard gewerkt aan je bikini-body, is het natuurlijk zonde om na de vakantie weer opnieuw te beginnen. Genieten moet natuurlijk bovenaan je lijstje staan tijdens de vakantie, maar dat betekent niet dat je je gezonde gewoontes helemaal aan de kant hoeft te zetten.

Ik probeer op vakantie altijd gezonde keuzes te maken, maar ik ben niet streng voor mezelf. Een grote stapel pancakes en lekkere ijsjes kan ik écht niet weerstaan! Maar ik vind het wel lekker om elke dag te bewegen. Zo vind ik het heerlijk om ‘s ochtends voor het ontbijt te beginnen met morning-cardio, zoals hardlopen langs de kust (en dat is op Ibiza écht geen straf hoor haha!). En ook een beach-workout of SUP-en vind ik super leuk om te doen! Op deze manier blijf ik toch lekker fit tijdens de vakantie!

IMG_20170705_200608_151

Ik heb een paar tips voor je op een rijtje gezet hoe jij fit kunt blijven tijdens je vakantie!

Vind balans
Gezond eten op vakantie kan een behoorlijke uitdaging zijn! Nou hoef je natuurlijk niet alleen maar gezond te eten, want het is tentslotte vakantie! Maar ik probeer wel altijd mijn maaltijden een beetje op elkaar aan te passen zodat ik alle voedingsstoffen binnen krijg. Ontbijt ik met een stapel pannenkoeken? Dan kies ik voor de lunch en diner iets gezonds. En heb ik ‘s avonds zin in een pan paella, dan ontbijt en lunch ik iets lichter. Balance is the key!

Beweeg!
Ook op vakantie vind ik het fijn om elke dag te bewegen, en dat moet ook wel om al dat lekkere eten! Zelf vind ik het lekker om voor het ontbijt te beginnen met morning-cardio. Een stukje hardlopen langs de kust of een paar banen zwemmen en daarna vol energie aan het ontbijt! Ook kijk thuis altijd al of er iets sportiefs te doen is in de buurt, zo ga ik in Ibiza altijd veel SUP-en en heb ik in Bonaire een kite-surf cursus gedaan (zó leuk!). En ook als er niets te doen is in de buurt, een body-weight workout kan altijd en overal!

Kies bewust
Genieten tijdens je vakantie is natuurlijk het allerbelangrijkste! Bestel wat je lekker vind, maar probeer verder zoveel mogelijk bij je normale eetpatroon te blijven. Als ik alles eet wat los en vast zit, zit ik na een paar dagen niet meer lekker in mijn vel en kan ik niet meer optimaal genieten van mijn vakantie. Een happy body boven alles! Ik probeer dus een balans te vinden in mijn maaltijden en verder laat ik het stokbrood met kruidenboter altijd staan en ben ik zuinig met sausjes en alcohol (lees: onnodig veel calorieën!). Ook zorg ik dat ik altijd een flesje water en een gezonde snack bij me heb (fruit, groenten of ongezouten noten) zodat ik minder snel in de verleiding kom om te gaan snoepen!

FIJNE VAKANTIE!

 Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial