Healthy chocolade taart, ja je leest het goed! Eindelijk heb ik hét perfecte recept voor een gezonde én mega lekkere chocolade taart! Heerlijk smeuïg en met een rijke chocoladesmaak.. Oh boy, hij is zó lekker! Ja, dit is zonder twijfel de beste recept op mijn hele blog! En omdat het een gezonde versie is kunnen we gewoon lekker een extra groot stuk nemen! YUM!

Healthy Chocolade Taart

Dit heb je nodig:
265 gram zwarte bonen (blik van 400gr)
100 gram dadels
2 eieren
40 gram cacaopoeder
1 theelepel vanille-aroma
2 theelepels bakboeder
1 eetlepel kokosolie (gesmolten)
70 gram extra pure chocolade

Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Laat de dadels een kwartier weken in warm water en laat  de zwarte bonen en vervolgens de dadels goed uitlekken.
3. Mix de dadels en de zwarte bonen samen met de eieren, kokosolie en vanille-aroma in keukenmachine tot een glad geheel.
4. Meng in een kom de cacaopoeder met het bakpoeder en giet vervolgens het bonenmengsel erbij. Meng alles goed door elkaar.
5. Hak de extra pure chocolade fijn en roer de helft (35 gram) door het beslag. Hou de andere helft apart voor de topping.
6. Leg een vel bakpapier op de bodem van een taartvorm (ik heb een van 18 cm doorsnede gebruikt) en vet de randen in met kokosolie. Giet vervolgens het beslag in de bakvorm.
7. Bak de chocolade taart 25 minuten in het midden van de oven (als de bovenkant van de taart niet meer zacht is, is ‘ie goed!) en laat hem vervolgens afkoelen.
8. Bestrijk, als de taart helemaal is afgekoeld!, de bovenkant van de taart met honing en verdeel de overige gehakte chocolade over de taart.
Eet smakelijk!

Healthy Chocolade Taart

Een punt Healthy Chocolade Taart (1/8) bevat:
Calorieën: 162
Koolhydraten: 15,5 gram
Eiwitten: 5,9 gram
Vet: 7 gram
Vezels: 5,4 gram