Het is weer tijd voor een nieuw havermout-recept! Want van havermout krijg ik nooit genoeg! Zoet, hartig, warm, koud… I love oatmeal! Vandaag ging ik voor een extra gezonde variant met groenten! Huh, groenten in je havermout? Ja, in dit mooie bakje roze havermout zitten bietjes verstopt! In combinatie met fruit proef je helemaal niets van hoor, én het zorgt voor een vitamine-boost en een heeel mooi roze kleurtje! Super lekker en hartstikke gezond! Lees snel verder hoe je dit power ontbijt klaar maakt!

PINK OVERNIGHT OATS MET BIETJES

Dit heb je nodig voor 1 portie:
– 30 gram havermout
– 150 ml amandelmelk
– 10 gram chiazaden
– 80 gram frambozen
– een kleine rode biet, ongeveer 50 gram
– 1 theelepel honing
– 1 theelepel vanille aroma
– 1 eetlepel magere kwark of yoghurt
– een handje granola, ongeveer 15 gram

Zo maak je het:
1. Dit ontbijtje maak je de avond van de voren al klaar. Schil de rode biet en mix hem samen met de amandelmelk, de frambozen, honing en vanille in de blender tot een mooie roze smoothie.
2. Giet de frambozen-bieten smoothie in een bakje en meng de havermout en chiazaden er doorheen. Roer alles goed door elkaar en zet het bakje afgedekt een nachtje in de koelkast.
3. Roer de volgende ochtend de roze havermout nog een keer goed door en schenk de havermout in een kom. Voeg een eetlepel kwark of yoghurt, een handje granola en wat extra frambozen toe en je ontbijtje is ready to eat!
Eet smakelijk!

PINK OVERNIGHT OATS MET BIETJES

Een portie Pink Overnight Oats met Bietjes bevat:
Calorieën: 339
Koolhydraten: 46,7 gram
Eiwitten: 11,8 gram
Vet: 11,2 gram
Vezels: 13,9 gram

Voeg jij wel eens groenten toe aan je havermout? Wat is jouw favoriete combi?