YES, HET IS WEER RESTAURANT-WEEK!

YES, HET IS WEER RESTAURANT-WEEK!

Yes, het is weer zover: Restaurant Week 2017! Dat betekend dat je van 26 september tot en met 15 oktober heerlijk kunt eten bij heel veel toprestaurants voor een leuke prijs! Restaurants die normaal iets duurder zijn, maar waar je tijdens deze weken ook met een kleiner budget heerlijk culinair kan genieten! De Nationale Restaurant Week is in 2007 opgezet door DiningCity met het idee om (dure) restaurants voor iedereen toegankelijk te maken. Aan deze Restaurant Week doen maar liefst 750 toprestaurants mee die een 3-gangen diner-menu aanbieden vanaf €27,50 of een lunch-menu vanaf €22,50.

Restaurant Week, Bodon

Een van de toprestaurants die dit jaar meedoet met de Restaurant Week is het nieuwe Bodon, la Grande Brasserie. Samen met Berry was ik uitgenodigd om hun verassingsmenu van de Restaurant Week te komen proeven. En eigenlijk zou ik niets moeten verklappen omdat het natuurlijk een ‘verassingsmenu’ is, maar ik doe het toch! Want dit was in één woord WAUW! En niet alleen het eten was wauw, ook het restaurant is een van de mooiste waar ik ooit ben geweest! Zo luxe en met zoveel details! (Er stonden zelf gouden palmboom-lampen, ik was meteen verliefd haha!)

We werden ontvangen door een charmante gastvrouw die ons begeleide naar de prachtige bar aan de open keuken, waar we werden verrast met een glas champagne. Aan de bar bereidde de chef-kok een aantal fantastische amuses, waaronder oesters, scheermesjes en langoustine. Ontzettend lekker! Ondertussen vertelde hij vol passie over de heerlijke producten uit deze nieuwe Franse keuken.

Restaurant Week, Bodon

Voor het diner was er een mooie plaats voor ons gereserveerd aan het raam, met prachtig uitzicht over de Amsterdamse grachten. Vooraf kregen we een frisse zalmtartaar met scheermesjes geserveerd. Als hoofdgerecht aten we een heerlijke zachte tarbot. Het dessert werd zelfs aan tafel bereid: crêpes suzette! Wat een show! En wat was het ontzettend lekker!

Bij Bodon ga je niet zomaar even een hapje eten, het is een echte (smaak)beleving! Alle producten zijn verser dan vers en je proeft dat elk gerecht met liefde wordt bereid. Elk gerecht wordt geserveerd met een verhaal en een aantal gerechten worden zelfs aan tafel bereid! We hebben een fantastische en heerlijke avond gehad. Ik kan niet wachten om weer een keer terug te gaan naar Bodon!

Restaurant Week, Bodon

Wil jij tijdens de Restaurant Week ook heerlijk eten bij Bodon, la Grande Brasserie of bij een van de andere deelnemende toprestaurants? Reserveer dan nu via www.restaurantweek.nl.

Eet smakelijk!

 Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial