Daar is ‘ie dan, het eerste ‘EASY 5’ recept! En ik trap af met een lekkere herfstige stamppot. Een andijvie stamppot, maar dan net even anders: met zoete aardappel, zongedroogde tomaatjes en geitenkaas. Een heerlijke combinatie van zoet en hartig! Maar zet een stamppot maar eens mooi op de foto, haha not! Maar hij is écht ontzettend lekker. En met maar 5 ingrediënten staat deze heerlijke stamppot binnen no time op tafel! Tip: voeg eventueel wat magere spekblokjes toe voor een lekkere bite!

Zoete Aardappel Stamppot

Dit heb je nodig voor 2 personen:
– 400 gram zoete aardappels
– 400 gram andijvie
– 100 zongedroogde tomaten
– 100 gram zachte geitenkaas
– 100 ml halfvolle melk

Zo maak je het:
1. Schil de zoete aardappels en snij ze in grote blokken. Spoel de zoete aardappels schoon en kook ze in 15 minuten gaar.
2. Giet de zoete aardappels af, stamp ze fijn en voeg vervolgens een scheutje halfvolle melk toe.
3. Zet de pan terug op het vuur en zet het vuur op de laagste stand.
4. Voeg een handje andijvie toe aan de gestampte zoete aardappels en roer dit goed door elkaar tot de andijvie geslonken is. Voeg weer een nieuwe handje andijvie toe en herhaal dit tot alle andijvie op is.
5. Snij de zongedroogde tomaten en de geitenkaas in blokjes. Roer deze door de zoete aardappel stamppot heen, niet te lang want anders smelt de geitenkaas, en verdeel de zoete aardappel stamppot over twee borden.
Eet smakelijk!

Tip: Wil je magere spekblokjes toevoegen aan dit recept? Bak ze gaar terwijl je de zoete aardappels kookt en roer en mee in stap 5!

Zoete Aardappel Stamppot

Een portie Zoete Aardappel Stamppot bevat:
Calorieën: 429
Koolhydraten: 52,7 gram
Eiwitten: 20,3 gram
Vet: 13,1 gram
Vezels: 13,2 gram

 

Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk!
Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #jenniferkrijnen. Enjoy
!