Nutella lovers opgelet! Dit is echt het lekkerste havermout-recept ever! Want wat is er nou lekkerder dan je koude ochtend te starten met een lekker warm ontbijt mét chocolade? Want je weet wat ze over chocolade zeggen, daar word je blij van! En deze Nutella Havermout is helemaal niet zo ongezond als je zou denken, want er zit natuurlijk geen echte nutella in. Maar ik maakte een gezonde versie met cacao, pure chocolade en hazelnoten. Guilty-free geniten dus! Lees snel verder voor het recept en je hebt binnen no time deze goddelijke Nutella Havermout op tafel! Trust me, dit wil je!

Nutella Havermout

Dit heb je nodig:
– 50 gram havermout
– 250 ml amandelmelk of nog lekkerder: hazelnootmelk!*
– 15 gram extra pure chocolade (ongeveer 2 blokjes)
– 1 eetlepel cacao poeder
– 15 gram hazelnoten
– optineel: een theelepel honing

* Vroeger kocht ik altijd hazelnootmelk bij Ekoplaza, maar die is denk ik uit het assortiment. Dus als je een gouden tip hebt waar ik deze kan vinden, let me know!

Zo maak je het:
1. Breng de havermout met de amandelmelk in een steelpannetje aan de kook en zet vervolgens het vuur op de laagste stand.
2. Laat de havermout 5 minuten zachtjes doorkoken en roer ondertussen de cacaopoeder en de extra pure chocolade door de havermout tot de chocolade gesmolten is.
3. Schenk de chocolade-havermout in een kom en strooi er een handje hazelnoten overheen voor een echte nutella smaak! Yum!
Eet smakelijk!

Tip: Vind je de Nutella havermout te bitter? Voeg dan wat extra melk en een beetje honing toe!

Nutella Havermout

Een portie Nutella Havermout bevat:
Calorieën: 418
Koolhydraten: 35,5 gram
Eiwitten: 12,5  gram
Vet: 22,4 gram
Vezels: 7,2 gram

 

Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk!
Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #jenniferkrijnen. Enjoy
!