BANANENBROOD-TAART MET BLAUWE BESSEN

BANANENBROOD-TAART MET BLAUWE BESSEN

Sunday’s are for baking! Maar ik kon vandaag gewoon niet kiezen wat ii wilde maken… Bananenbrood, kwarktaart, blueberry muffins… Dus ik heb alles in een gemaakt en daarmee ontstond deze heerlijke Bananenbrood Taart met kwark-topping en blauwe bessen! Lekker zoet, fris en heerlijk smeuïg, en ook nog eens gezond! Zet de oven maar vast aan!

IMG_20170326_095644_133

Dit heb je nodig:

Voor de taart:
200 gram blauwe bessen
150 gram havermout
3 bananen
2 eieren
100 ml amandelmelk
1 theelepel kaneel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille aroma
een snufje zout

Voor de topping:
1oo gram blauwe bessen
250 gram magere kwark
1 theelepel vanille aroma
1 theelepel honing
(je kan voor bovenstaande ingrediënten ook vanille-kwark gebruiken)

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix alle ingrediënten voor de basis, behalve de blauwe bessen, in de blender. Giet het beslag in een beslagkom en roer de blauwe bessen er doorheen. (tip: als je diepvries-fruit gebruikt roer dan niet teveel, anders wordt het beslag blauw.) Bekleed een springvorm met bakpapier of vet hem in (ik heb een springvorm van 22cm gebruikt). Giet het beslag in de springvorm en bak de taart 40 minuten in het midden van de oven. Laat de taart eerst even afkoelen voor je aan de slag gaat met de topping. Roer voor de topping de kwark, vanille en honing door elkaar en smeer hem uit over de taart. Beleg hem met blauwe bessen en de taart is ready to serve! Je kan de taart afgedekt in de koelkast bewaren.

IMG_20170326_100157_800

Een punt Bananenbrood Taart (1/8) bevat:
Calorieën: 168,6
Koolhydraten: 28 gram
Eiwitten: 7,6 gram
Vet: 2,7 gramClose
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial