Jennifer Krijnen - Cinnamon-Pecan Rolls

Long time no see! Na een pauze van ruim een jaar(!) werd het wel weer eens tijd voor een recept. Aangezien we deze dagen allemaal zoveel mogelijk binnen moet blijven, was dat voor mij een mooi moment om jenniferkrijnen.com eens flink onder handen te nemen en te renoveren én aan de slag te gaan met een voorraad nieuwe recepten. Vandaag dus eindelijk weer een recept na lange tijd en er zullen er weer heel veel gaan volgen!

Met de paasdagen voor de deur ging ik voor een recept dat perfect past bij het paasontbijt: Pecan-Cinnamon Rolls! Gemaakt met een rol bladerdeeg als basis en overgoten met een heerlijke vanille-frosting. Super lekker en ook nog een hartstikke makkelijk om te maken, want je rolt ze binnen 10 minuten de oven in!

Jennifer Krijnen - Cinnamon-Pecan Rolls

Dit heb je nodig:
– 1 rol bladerdeeg
– 30 gram ongezouten boter
– 30 gram donkere basterdsuiker
– 3 theelepels kaneel
– 30 gram pecannoten
– 30 gram poedersuiker
– 1 á 2 eetlepels melk
– 1 theelepel vanille-extract

Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de boter in een steelpan op laag vuur smelten. Hak de pecannoten fijn en meng deze samen met de basterdsuiker en kaneel in een kom.
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het bladerdeeg hier over uit. Smeer het bladerdeeg in met de gesmolten boter en verdeel het kaneel-mengsel hierover.
3. Rol het bladerdeeg vanaf de korte kant op en druk het uiteinde extra goed aan zodat deze niet loslaten tijdens het bakken. Snij de rol in ongeveer 10 plakken.
4. Verdeel de rolletjes over de bakplaat en bak ze 15-18 minuten in het midden van de oven.
5. Ondertussen kun je aan de slag met de frosting! Giet de poedersuiker in een kom en meng dit met 1 á 2 eetlepels melk , afhankelijk van hoe dik je de frosting wilt. Meng er vervolgens nog een theelepel vanille-extract door voor een lekkere vanille-smaak.
6. Als de Cinnamon-Pecan Rolls klaar zijn, laat ze dan even afkoelen buiten de oven en verdeel daarna de frosting er overheen.
Eet smakelijk!

blogsignature