Terwijl het de eerste weken allemaal nog wat onwerkelijk leek, wordt het nu met de dag ‘echter’. We hebben ondertussen twee echo’s, een geslachtsbepaling-echo gehad en een controle afspraak bij de verloskundige gehad, een hele collectie aan echo-foto’s- en filmpjes verzameld we zijn aan de slag gegaan met het schilderen van de babykamer en het huis stroomt langzaam vol met knuffels en babyspulletjes. En het allerallerleukste: er groeit nu écht een klein babybuikje! YAY!

Jennifer Krijnen - Zwangerschapsupdate Week 13-16

In week 15 heb ik de eerste controle afspraak bij de verloskundige gehad. Alles zag er gelukkig goed uit. Het hartje klopte mooi, mama’s bloeddruk was mooi laag en ook mijn ijzergehalte zag er goed uit. De verloskundige vertelde dat de baby nu een kleine groeispurt heeft. Het leek in deze week ook inderdaad alsof mijn buikje met de dag groter werd! En de verloskundige zei ook dat ze kon voelen dat ik een smalle baarmoeder heb, waardoor mijn buik dus vooral hoog en naar voren zal groeien, leuk om te weten! Ook hebben we halverwege week 15 een pret-echo gehad om het geslacht van de baby te bepalen, maar daar ga ik jullie in de volgende update alles over vertellen!

Over zwangerschapskwaaltjes mag ik absoluut niet klagen. Behalve dat ik wat sneller moe ben, heb ik echt nergens last van! Geen misselijkheid, geen ongemakken, geen gekke cravings… Nouja, over cravings gesproken, ik kan me dus nu al zó verheugen op een zak chocoladepepernoten die over een paar weken weer in de winkel ligt! Tot nu toe valt het reuze mee met de zwangerschapskilo’s, maar die chocoladepepernoten worden echt een serieus probleem. En als we het dan toch over eten hebben: uit eten gaan vind ik wel een dingetje, want er staat toch best wel veel op zo een menu wat ik normaal altijd graag bestel en wat ik dus nu niet mag. Tonijn, gerookte zalm, carpaccio, rauwe ham, rauwe vis, biefstuk.. Maar hé, als dat alles is waar ik over kan klagen…

Verder hebben we deze weken de eerste babywinkels bezocht om alvast was rond de snuffelen. Waauuw, wat is er veel keus! Waar moet je beginnen? En ook op die lange uitzetlijsten staan dus echt dingen waar ik nog nooit van heb gehoord! Maar gelukkig bestaat er google, heb ik genoeg vriendinnetjes om me heen die zwanger zijn en baby’s en kleine kindjes hebben, en we hebben natuurlijk nog twee ervaren mama’s. Dus dus komt vast allemaal goed. En al die kleine kleertjes… Hou op met me! Zo ontzettend schattig! Onze roze wolk wordt in ieder geval met de dag groter… of blauwe wolk… who know’s? De volgende keer vertel ik jullie alles over de pret-echo!

blogsignature
BabyBaby