Een lekker warm en zoet ontbijtje vol met vitamines… Yes, deze Healthy Blueberry Crumble heeft het allemaal! Deze healthy variant is gemaakt met havermout en amandelmeel en gezoet met een klein beetje honing. Dat maakt hem dus niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens hartstikke gezond! Zet de oven maar vast aan, want trust me, deze wil je maken! Serveer de Healthy Blueberry Crumble met kwark of yoghurt voor een lekker ontbijt óf met een bolletje ijs voor een heerlijk dessert!

Jennifer Krijnen - Healthy Blueberry Crumble

Dit heb je nodig voor 2 personen:
– 250gr blauwe bessen
– 50gr havermout
– 50gr amandelmeel
– 25gr kokosolie (of roomboter als je voor iets minder healthy gaat)
– een eetlepel honing
– een theelepel vanille-extract

Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Laat de kokosolie op lag vuur smelten in een steelpannetje en roer vervolgens de honing en vanille-extract door de kokosolie.
3. Meng de havermout en amandelmeel samen in een grote kom en schenk hier het kokosolie-mengsel bij. Kneed de massa goed door elkaar met je handen en wrijf het tussen je vingers tot een crumble.
4. Verdeel de blauwe bessen over een ovenschaal. Verdeel de crumble over de blauwe bessen en schuif de ovenschaal 20-25 minuten in het midden van de oven.
5. Serveer de Healthy Blueberry Crumble met kwark of yoghurt voor een lekker gezond ontbijt óf met een bolletje ijs voor een heerlijk dessert!
Eet smakelijk!

Jennifer Krijnen - Healthy Blueberry Crumble

Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk!
Deel jouw foto op Instagram met #jenniferkrijnen of laat hier onder een reactie achter!

blogsignature