Het werd weer eens tijd voor een lekker Easy-5 recept! Want zeg nou zelf, een snelle, en gezonde maaltijd met zo min mogelijk ingrediënten, dat willen we toch allemaal? Als ik zo een vandaag-even-makkelijk-dag heb maak ik altijd graag risotto. Ik ben echt gek op risotto! Even snijden, alles in de pan en af en toe even roeren, lekker makkelijk! Normaal ga ik eigenlijk altijd voor een paddenstoelen-risotto met lekker veel kaas. Maar deze romige variant met zalm is ook echt ontzettend lekker! En met maar liefst 5 ingrediënten zet je deze heerlijke Romige Risotto met Zalm binnen no-time op tafel!

Jennifer Krijnen - Romige Risotto met Zalm

Dit heb je nodig voor 2 personen:
– 150gr risottorijst
– 2 zalmfilets van ongeveer 125gram
– 1 stronk broccoli
– 100gr kruidenroomkaas
– 1 groentebouillon-blokje
een beetje peper, zout en olijfolie

Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en breng ze op smaak met een beetje peper en zout. Bak de zalmfilets, afhankelijk van de dikte, ongeveer 12 tot 15 minuten in het midden van de oven.
2. Snij de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar.
3. Los het bouillonblokje op in 500ml kokend water. Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan en bak de risottorijst kort aan. Voeg een scheut bouillon toe aan de risottorijst en roer tot deze is opgenomen. Voeg steeds weer een nieuwe scheut bouillon toe als de vorige scheut helemaal is opgenomen. Herhaal tot de rijst gaar is, dit duurt ongeveer 20 minuten.
4. Zet het vuur uit en roer de kruidenroomkaas door de risotto. Verdeel de risotto over twee borden en schep de zalm en de broccoli erbij.
Eet smakelijk!

Jennifer Krijnen - Romige Risotto met Zalm

Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk!
Deel jouw foto op Instagram met #jenniferkrijnen of laat hier onder een reactie achter!

blogsignature