Zwangerschapsupdate week 21 t/m 24! Terwijl ik dit schrijf (week 25) ben ik alweer ruim over de helft en is de baby al zo groot als een kokosnoot! Stiekem ben ik al een beetje begonnen met aftellen. Nu alle grote dingen zo goed als geregeld zijn ben ik er elke dag een beetje meer klaar voor. Ik kan niet wachten tot ze er is! Ik vind het zelfs helemáál niet erg dat de zomer en het mooie weer al zo goed als voorbij zijn, dat betekent het dat het bijna herfst is en dus ook al heeel snel december. YAY! Even een kleine recap over hoe het er nu voor staat:

Jennifer Krijnen - Zwangerschapsupdate Week 21-24

De babykamer is helemaal geschilderd en alle meubeltjes staan in elkaar. De rolgordijnen zijn opgehangen, maar we wachten nog wel op de overgordijnen. We gaan de komende tijd aan de slag met de aankleding en decoratie in de babykamer. (Mijn favoriete deel!) Het thema wordt een soort van ‘boho-oudroze’ en het wordt echt zooo mooi! Als haar kamertje helemaal af is ga ik hem uiteraard met jullie delen! Ook de kledingkast mag nog wel wat gevuld worden met babykleertjes. Ik had me nog best wel ingehouden omdat er tot nu toe alleen maar zomerkleertjes te koop waren, maar nu de wintercollectie overal langzaam binnenkomt kan ik eindelijk los! Verder staan de kinderwagen en de autostoel klaar om gebruikt te worden. Het babybadje, wipstoeltje, draagzak, matrasje en aankleedhoes zijn allemaal in huis. De commode is gevuld met een flinke voorraad luiers en ook de box staat al in de woonkamer. Er moeten nog wel wat kleine dingetjes geshopt worden zoals lakentjes en kraam- en verzorgingsartikelen, maar we zijn al een heel eind! 

De box in de woonkamer is misschien een beetje vroeg, maar plek zat en het staat gewoon zo gezellig! En nu kan Marley (de kat) alvast een beetje wennen aan al die nieuwe spullen in huis. Ik heb het plastic van het boxkleed nog wel even boven op het boxkleed neergelegd, want ik had wel verwacht dat dit anders zijn nieuwe favoriete slaapplek zou worden. (Ik hem ook al een keer slapen aangetroffen op het aankleedkussen in de babykamer toen ik de deur open had laten staan…) Maar naar de box kijkt hij eigenlijk helemaal niet om?! Ik hoopte ook dat ‘ie de knuffeltjes aan de muziekmobiel met rust zou laten, maaaar… so far so good! Verder heb ik ook niet het idee dat ‘ie zich bewust is dat er iets gaat gebeuren. Als ‘ie op m’n buik ligt schopt de baby lekker tegen hem aan, maar hij heeft het niet eens in de gaten… Hij vind het allemaal wel prima. Ik ben heel benieuwd hoe hij straks zal reageren als ze er is!

Ook met mama en de baby gaat het allemaal goed! Baby draait en schopt er flink op los en mama huppelt, euh… waggelt, nog steeds vrolijk rond. De controles bij de verloskundige gaan ook allemaal goed. De baby groeit goed en ook mama heeft geen klachten. Al moet ik zeggen dat ik nu toch wel merk dat ‘even snel’ opstaan of naar boven lopen nu toch wel wat moeizamer gaat en ook de nachtjes slaap worden steeds korter. Maar ach, als dat het ergste is dan hoor je mij verder niet klagen hoor!

blogsignature
BabyBaby