Het derde trimester, het laatste deel! Nog 11 maar weken tot due date, YAY! En toch voelt het hélemaal niet alsof we er al bijna zijn… Want weet je hoe lang 11 weken nog duren! De uitzetlijst is bijna volledig afgestreept, de to-do list is bijna leeg en het kamertje is zo goed als af. Op het voorbereiden van de bevalling na zijn we er eigenlijk al wel klaar voor. Dusss… is het al december? Het liefst zet ik de kerstboom alvast neer en ook de kerstliedjes kunnen wat mij betreft niet vroeg genoeg gedraaid worden dit jaar… Ik heb nog nooit zóveel zin gehad in de decembermaand! Maar eerst even een terugblik van de afgelopen weken: zwangerschapsupdate week 25 t/m 28!

Jennifer Krijnen - Zwangerschapsupdate Week 25 - 28

Hoe gaat het nu met de baby? De baby doet het echt super goed! Ze groeit goed, ze is lekker actief en ze is ondertussen al zo groot als een bloemkool! Haar trapjes en bewegingen worden steeds sterker en ik zie regelmatig voetjes en billetjes voorbij draaien, zo leuk! Al is ze soms ook zó enthousiast dat het getrappel en gedraai wel eens pijn doet… Maar het is gewoon zo een bijzonder gevoel om haar elke dag groter en sterker te voelen in mijn buik! En ook al kan ik niet wachten tot ze er is en om haar lekker te knuffelen, ik denk dat ik die buik écht ga missen!

En hoe gaat het met mama? Nog steeds heel erg goed eigenlijk, al wordt het nu wel ietsje zwaarder hoor! Die buik groeit ontzettend hard, dus voor een langere tijd in de dezelfde houding zitten wordt steeds lastiger en ‘even snel’ opstaan van de bank of uit bed is ondertussen ook een workout geworden. Maar dat hoort er natuurlijk allemaal een beetje bij. Het enige probleem op dit moment is slapen. De nachten dat ik de afgelopen weken meer dan 6 uur heb geslapen zijn op 1 hand te tellen en als ik tot 6 uur heb geslapen ben ik écht trots. Niet omdat de baby me wakker houd, want die slaapt heerlijk ’s nachts… Maar ik slaap gewoon heel licht, moet vaak plassen en kan daarna weer moeilijk in slaap komen. Dus vaak zit ik al om 5 uur beneden met een kop thee en een ontbijtje… Ik hoop dat ik dit patroon snel kan doorbreken!

De afgelopen tijd zijn we (nouja, vooral ik eigenlijk) druk bezig geweest met het uitzoeken van het geboortekaartje. Avonden lang heb ik alle geboortekaatjes-websites meerdere keren afgestruind naar de állerleukste kaartjes. Toen ik een paar favorieten had opgeslagen en ik die wilde personaliseren kwam ik er achter dat je dus écht alles kan veranderen, van kleur tot lettertype… Toen ben ik maar weer helemaal opnieuw begonnen, want dat betekende natuurlijk nóg meer mogelijkheden. Wat een keuzes haha! Uiteindelijk heb ik meerdere opties, met één absolute favoriet, aan Berry gepresenteerd en gelukkig koos hij precies mijn lievelingskaartje! Dus daar waren we het meteen over eens. We hebben een proefdruk besteld en hij was meteen perfect, zó mooi! Die kan dus van onze to-do list afgestreept worden! (Yay, ik hou van lijstjes afstrepen!)

En verder? De afspraken bij de verloskundige worden nu iets vaker ingepland, binnenkort komt het kraambureau langs voor een intake gesprek én we hebben nog een bevallingscursus op de planning staan! Genoeg om naar uit te kijken dus!

blogsignature
BabyBaby