10 december, de uitgerekende datum en ik had eigenlijk niet verwacht dat ik die zou aantikken. Zo zie je maar, het is allemaal één grote verassing! Maar één ding is zeker, binnen twee weken is ze er! Yay, eindelijk! Want we worden behoorlijk ongeduldig nu! Lichamelijk vind ik het nog wel te doen. Ik heb wel veel last van harde buiken, kan niet meer zo lekker zitten, en slapen gaat de ene nacht iets beter dan de andere, maar verder voel ik me eigenlijk wel prima. Vooral mentaal vind ik het iets moeilijker worden nu. Hoe nuchter ik er ook in sta, het komt allemaal gewoon heel dichtbij nu, het kan ieder moment gebeuren en dat is gewoon ontzettend spannend!

En het feit dat ik al vier weken lekker met verlof ben, dat het huis grondig schoon en opgeruimd is en ik het een beetje rustig aan probeer te doen, zorgt er natuurlijk ook voor dat je wat meer gaat nadenken en dat het wachten allemaal iets langer lijkt te duren. En ik wil niet meer wachten! Ik wil haar nú knuffelen! Maar op de harde buiken na rommelt er nog niets, geen krampje of steekje te bekennen… dus we wachten rustig af! Ondertussen probeer ik wat afleiding te zoeken met mijn webshop, een netflix-serie en shop ik er online lekker op los voor de kerst (het lijkt hier soms wel een distributiecentrum, oepsie…!). Berry heeft sinds deze week ook lekker vakantie, dus we kunnen nog even lekker genieten van de laatste dagen met z’n tweetjes.

Jennifer Krijnen - Zwangerschapsupdate Week 37-40

Als ik terugkijk op mijn hele zwangerschap kan ik alleen maar zeggen ‘WAUW’! Ik vond zwanger zijn zó mooi en bijzonder. Vanaf het moment dat er twee streepjes op de test stonden en het allemaal nog heel onwerkelijk en grote droom leek, dat mini-buikje die ik toen al groot vond, die nu écht een mega-buik is, die schattige schopjes in het begin die nu flinke trappen zijn geworden… Elke dag word je weer een beetje verliefder en wordt de band met je kleintje nóg sterker. Het is zo een mooi en bijzonder avontuur!

Aan de ene kant vond ik die 9 maanden best lang duren (vooral deze laatste dagen!), maar aan de andere kant heb je die 9 maanden ook écht wel nodig! Ik weet nog dat ik in het begin niet wist waar ik moest beginnen met voorbereiden, zo veel informatie en er moesten zóveel spullen gekocht worden! Waar moest ik beginnen? Maar elke dag voel je je er weer een beetje meer klaar voor en voelt het weer een stukje echter, want soms lijkt het allemaal nog steeds een droom! Eerst heb je alleen een test met twee streepjes, dan een echo, dan weet je dat er een meisje in je buik groeit, dan koop je de eerste spulletjes, ga je aan de slag met de babykamer, voel je de eerste schopjes, wordt je buik groter en groter en voor je het weet ben je 9 maanden verder en voel je je er helemaal klaar voor!

En dan heb ik ook nog het geluk dat ik echt de beste zwangerschap heb gehad die je kan wensen. Ik ben geen moment misselijk of ziek geweest en alle zwangerschapskwaaltjes, van rugpijn tot maagzuur, zijn me bespaard gebleven (op af en toe een emotionele uitbarsting na). Gelukkig heb ik ook lekker vanuit huis kunnen werken tijdens mijn zwangerschap en dat is natuurlijk ook hartstikke fijn en geeft heel veel rust. Kortom, een hele relaxte en ontspannen zwangerschap! En nu hopen dat de bevalling net zo soepel gaat… We gaan het meemaken! We hebben straks een controle-afspraak bij de verloskundige, ik ben benieuwd of ze al kan vertellen hoe het er voor staat daarbinnen… Wordt vervolgd!

Jennifer Krijnen - Zwangerschapsupdate Week 37-40

blogsignature
BabyBaby