Bij pakjesavond hoort natuurlijk een lekkere Sinterklaas Taart! Met deze feestelijke taart met speculaas-botercrème en een vulling van speculoos steel jij de show op pakjesavond!

Jennifer Krijnen - Sinterklaas Taart

Dit heb je nodig:
– Dr. Oetker basismix biscuitaart
– 5 eieren
– 50ml water
– 3 eetlepel koek- en speculaaskruiden
– 100gr speculoos pasta

Voor de speculaas-botercrème:
– 45gr bloem
– 240ml melk
– 200gr ongezouten roomboter
– 200gr poedersuiker
– 3 eetlepel koek- en speculaaskruiden

Voor de garnering:
– een kleine chocoladeletter
– een handje kruidnoten
– sinterklaas- en/of pieten-chocolaatjes
– eventuele andere sinterklaas-lekkernijen zoals marsepein

Zo maak je het:
1. Bereid de biscuitaart zoals aangegeven op de verpakking. Voeg wanneer je het beslag luchtig hebt geklopt de koek- en speculaaskruiden toe en klop het beslag nog 1 minuut goed door.
2. Laat de biscuittaart vervolgens goed afkoelen.

Maak in de tussentijd de speculaas-botercrème
1. Giet de melk in een steelpannetje. Zeef de bloem en klop dit met een garde door de melk zodat er geen klontjes in zitten. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren terwijl je het aan de kook brengt. Draai je het vuur lager als het mengsel begint te koken.
2. Het mengsel wordt nu dikker en na 5 minuten is het dik genoeg. Giet het mengsel in een kommetje en bedek deze met plastic folie. Laat het afkoelen tot kamertempratuur.
3. Klop ondertussen de roomboter en de poedersuiker luchtig. Voeg vervolgens de koek- en speculaaskruiden toe en klop tot de kruiden goed zijn opgenomen.
4. Als het melk- en bloemmengsel is afgekoeld kun je deze toevoegen aan het botermengsel. Klop alles nog zo een 3 minuten goed door en zet vervolgens de botercrème minimaal een half uur in de koelkast. Daarna is de speculaas botercrème klaar om te gebruiken!
5. Draai de biscuitaart ondersteboven (de onderkant is mooi strak en daardoor mooier om aan de bovenkant te gebruiken). Snijd het biscuit vervolgens 2 keer horizontaal door. Besmeer de bodem rijkelijk met de helft van de speculoos pasta. Verdeel 1/3 van de botercrème over de taart.
6. Leg de tweede helft van het biscuit erop en herhaal de stappen van de eerste laag. Leg nu de deksel op de taart. Verdeel de rest van de botercrème over de bovenkant.
7. Versier de bovenkant met de garnering en klaar is je Sinterklaas Taart!
Eet smakelijk!

Jennifer Krijnen - Sinterklaas Taart

Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk!
Deel jouw foto op Instagram met #jenniferkrijnen of laat hier onder een reactie achter!

blogsignature