Yes, pakjesavond staat weer voor de deur! Maak je pakjesavond extra feestelijk met deze leuke Sinterklaas Cupcakes! Te veel werk? Nee hoor! Deze leukies staan binnen no time op tafel! Oké, we spelen deze keer even vals met kant- en klare cupcakes. Maar de speculaas-botercrème maken we wel lekker zelf. Lees snel verder voor het recept!

Jennifer Krijnen - Sinterklaas Cupcakes met Speculaas

Dit heb je nodig:
– 6 chocolade cupcakes
– 15gr bloem
– 80ml melk
– 70gr ongezouten roomboter
– 70gr poedersuiker
– 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
– 6 Sinterklaas- of pieten-chocolaatjes
– een handje kruidnoten

Zo maak je het:
1. Giet de melk in een steelpannetje. Zeef de bloem en klop dit met een garde door de melk zodat er geen klontjes in zitten. Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren terwijl je het aan de kook brengt. Draai je het vuur lager als het mengsel begint te koken.
2. Het mengsel wordt nu dikker en na 5 minuten is het dik genoeg. Giet het mengsel in een kommetje en bedek deze met plastic folie. Laat het afkoelen tot kamertempratuur.
3. Klop ondertussen de roomboter en de poedersuiker luchtig. Voeg vervolgens de koek- en speculaaskruiden toe en klop tot de kruiden goed zijn opgenomen.
4. Als het melk- en bloemmengsel is afgekoeld kun je deze toevoegen aan het botermengsel. Klop alles nog zo een 3 minuten goed door en zet vervolgens de botercrème minimaal een half uur in de koelkast. Daarna is de speculaas botercrème klaar om te gebruiken!
5. Haal de chocolade cupcakes uit de verpakking. Vul een spuitzak of garneerspuit met de speculaas botercrème en decoreer elke cupcake met een toef botercrème. Verkuimel een paar kruidnoten over de botercrème en druk overal een sinterklaas- of pieten-chocolaatje in.
Eet smakelijk!

Jennifer Krijnen - Sinterklaas Cupcakes met Speculaas

Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk!
Deel jouw foto op Instagram met #jenniferkrijnen of laat hier onder een reactie achter!

blogsignature