Ik ben echt gek op Carrot Cake! Heerlijke warme en kruidige smaken en een dikke cream-cheese laag… Mmm, zó lekker! Ondanks dat er wortel in zit is een Carrot Cake door de grote hoeveelheid suiker niet erg gezond. Dus het stond al een tijdje op mijn to-do list om een gezonde versie van dit heerlijke taartje te maken. En hier is ‘ie dan: Healthy Carrot Cake. En trust me, hij is echt zooo lekker! Heerlijk zoet en smeuïg, op z’n allerlekkerst dus! Lees snel verder voor het recept!

Dit heb je nodig:

Voor de taart:
150 gram geraspte wortel
2 bananen
200gr speltmeel
100ml amandelmelk
60 gram walnoten
2 eieren
50 gram dadels
3 theelepels koek- en speculaaskruiden
2 theelepels kaneel
1 theelepel bakpoeder

Voor de topping:
200ml cream cheese light
100 gram magere kwark
10 ml honing
1 theelepel vanille aroma
een beetje citroensap
10 gram walnoten

Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Rasp de wortel en hak de walnoten fijn. Zet de geraspte wortel en de gehakte walnoten even apart.
3. Mix de bananen, dadels, eieren en amandelmelk in de blender tot een gladde massa.
4. Roer het speltmeel, bakpoeder, kaneel en koek- en speculaaskruiden in een grote kom goed door elkaar. Schenk het bananenmengsel erbij en roer alles goed door elkaar tot een glad beslag.
5. Voeg de geraspte wortel en 60 gram van de gehakte walnoten bij het beslag en roer alles nog een keer goed door. (Bewaar de rest van de walnoten voor de topping.)
6. Bekleed de bodem van een springvorm (ik heb één van 22cm gebruikt) met bakpapier en vet de randen goed in met bijvoorbeeld kokosolie.
7. Schenk het beslag in de springvorm en bak de Carrot Cake 30-35 minuten in het midden van de oven. Laat de Carrot Cake vervolgens goed afkoelen voordat je met de topping begint.
8. Voor de topping mix je de creamcheese, magere kwark, honing, vanille en citroensap in een kommetje door elkaar. Smeer het mengsel uit over de Carrot Cake en strooi de rest van de gehakte walnoten over de taart.
Eet smakelijk!