Bloemkoolrijst met kipsaté

img_20170213_184504_610

Ik ben gek op kipsaté! Maar zelfgemaakte saté is natuurlijk het allerlekkerst! Ik eet kipsaté graag met bloemkoolrijst, een lekkere en makkelijke vervanger voor gewone rijst. Laag in koolhydraten en super gezond! Je koopt bloemkoolrijst kant-en-klaar in de supermarkt of maakt het heel makkelijk zelf in de keukenmachine. Perfect als je een keer een koolhydraatarme maaltijd op tafel wilt zetten!

Voor 2 personen:

Dit heb je nodig:
400 gram bloemkool(rijst)
2 kipfilets
2 bosuitjes
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel komijn
een beetje peper
scheutje ketjap
olijfolie om in te bakken

Voor de saté:
40 gram pure pindakaas
100 ml kokosmelk
1 teentje knoflook
1 cm gember
1 ui
t theelepel komijn
1 theelepel sambal
scheutje ketjap

img_20170213_183646_465

Zo maak je het:
Snij de kipfilet in blokjes en meng deze samen met de ketjap, knoflookpoeder, komijn en peper in een bakje. Roer goed door en zet de kipfilet met de marinade in de koelkast. Snij de bosuitjes in ringetjes.

Voor de satésaus: Snij de knoflook, gember en ui fijn. Verhit een beetje olijfolie in een steelpannetje en bak eerst de ui en gember even aan en bak vervolgens de knoflook kort mee. Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe en roer goed door. Als de saus dikker wordt voeg je al roerend de ketjap, sambal en komijn toe. Laat de satésaus op laag vuur nog even koken tot de saus goed dik is. Verhit ondertussen een eetlepel olijfolie in een pan en bak de gemarineerde kipfiletblokjes gaar.

De bloemkoolrijst is kant-en-klaar te koop, maar ook heel makkelijk zelf te maken door de bloemkoolroosjes fijn te malen in de keukenmachine. Je kan de bloemkoolrijst opwarmen in de magnetron of even kort roerbakken. Eet smakelijk!

img_20170213_183802_148

1 portie Bloemkoolrijst met kipsaté bevat:
Calorieën: 480
Koolhydraten: 27,3 gram
Eiwitten: 47,1 gram
Vet: 21,3 gramClose
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial