Appel-Peer Speculaas Crumble

img_3892

In de wintermaanden ben ik gek op álles met speculaas. Ik gooi dan ook overal speculaaskruiden door heen. De smaak is niet alleen heerlijk, het ruikt ook zó lekker! Toen ik een tijdje geleden deze Bosvruchten Crumble maakte, bedacht ik dat een Speculaas Crumble ook weleens super lekker kon zijn! Dus gingen de speculaaskruiden door het crumble-deeg en maakte ik een heerlijke Appel-Peer Speculaas Crumble. Met een beetje kwark is dit een heerlijk en gezond winters ontbijtje!

Dit heb je nodig voor 2 ontbijtjes:
1 peer
1 appel
60 gram havermout
40 gram havermoutmeel
1 ei
1 eetlepel honing
1 eetlepel kokosolie
2 theelepels speculaaskruiden
2 theelepels kaneel

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels en peer, snij ze in blokjes en meng deze in een kom met een theelepel kaneel en speculaaskruiden. Meng in een andere kom de overige ingrediënten en kneed dit tot een crumble. (Tip: havermoutmeel kan je makkelijk zelf maken door havermout in de keukenmachine te mixen tot meel.) Leg het fruit in een ovenschaal en verdeel de crumble er overheen. Zet de Crumble 25 minuten in de oven en laat hem daarna even afkoelen. Eet smakelijk!

IMG_3927-.jpg

Een portie Speculaas Crumble bevat:
Calorieën: 366
Koolhydraten: 54,6 gram
Eiwitten: 10,8 gram
Vet: 11,4 gramClose
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial