Protein Pepernoten Cheesecake

img_9770

Ik knal deze zaterdagochtend gewoon even een Protein Pepernoten Cheesecake op je scherm! En deze ga jij vandaag maken, want hij is zo méga lekker! Ik ben helemaal in de sinterklaas mood! Overal gaan pepernoten en speculaaskruiden doorheen, heerlijk! En een lekkere sinterklaas-taart mag dan natuurlijk niet ontbreken. Ja, een cheesecake, met pepernoten én proteinen, ik weet wel waar jullie van houden hoor! Misschien niet het meest gezonde recept op deze blog, maar wel méga lekker! En toch iets gezonder dan de originele cheesecake. Ach wat maakt het ook uit, hij is gewoon lekker! Ga jij hem maken?

img_9755

Dit heb je nodig:
225 gram pepernoten
50ml kokosolie (gesmolten)
1 liter magere kwark
200ml cream cheese light
3 eieren (twee eieren en een eiwit)
2 scoops whey proteïnen in de smaak vanille

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm (ik heb een van 24cm gebruikt) met bakpapier. Mix 175 gram pepernoten fijn in de keukenmachine en meng deze met de kokosolie. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Bak de bodem 10 minuten in de oven. Ondertussen kan je aan de slag met de vulling! Mix alle overige ingrediënten, behalve de pepernoten, tot een glad geheel. Haal de bodem uit de oven en verdeel het beslag hier overheen. Verkruimel een deel van de pepernoten en strooi deze samen met de rest van de pepernoten over het beslag. Bak de Cheesecake 30-35 minuten in de oven. Laat hem afkoelen buiten de koelkast en laat hem vervolgens minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Als je de cheesecake uit de oven haalt kan hij nog een beetje zacht zijn, maar in de koelkast wordt hij goed stevig!

img_0012

Een punt Protein Pepernoten Cheesecake (1/12) bevat:
Calorieën: 219,5
Koolhydraten: 19,6 gram
Eiwitten: 14,2 gram
Vet: 9,5 gram

 

 Tag je @jenniferkrijnen als je hem gemaakt hebt? Vind ik leuk!Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial