Fitte Kersttaart

Fitte Kersttaart

 

Kunnen jullie ook niet wachten tot het kerst is? Nee, ik ook niet hoor! Dus ik ben al volop in de weer met lekkere (en gezonde) kerstrecepten! En een heerlijke healthy kerstaart mag natuurlijk niet op de blog ontbreken! Maar wat voor een, want álles is zo lekker! Chocolade, cheesecake… Ach, waarom niet allebei! En daarmee werd mijn kersttaart en Brownie-Cheesecake met cacao topping! Is het geen plaatje? En lekker dat ie is!

Wat heb je nodig?
Voor de Brownie-bodem:
– 265gr zwarte bonen (blik van 400gr)
– 100gr dadels
– 2 eieren
– 50gr cacaopoeder (en een beetje extra voor de topping)
– 1 scoop vanille whey
– 2 theelepels bakboeder
– 1 eetlepel kokosolie (gesmolten)
Voor de Cheesecake-laag:
– 500gr magere kwark
– 100gr creamcheese light
– 1 scoop vanille whey
– 4 gelatineblaadjes

 

Zo maak je het:

De Brownie-bodem
Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat ze dadels een kwartier weken in warm water. Laat de zwarte bonen en de dadels goed uitlekken en mix deze samen met de eieren en de kokosolie in keukenmachine tot een glad geheel. Meng in een kom de cacaopoeder, bakpoeder en de whey en giet vervolgens het bonenmengsel erbij en meng dit goed door elkaar. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de bakvorm. Bak de brownie 20 minuten in het midden van de oven. Laat hem minstens twee uur afkoelen en dan kan je aan de slag met de cheesecake-laag!

De Cheesecake-laag
Laat 4 gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water. Knijp ze uit en laat ze in 3 eetlepels heet water smelten. Mix de whey, kwark en creamcheese door elkaar, het liefst in de blender/keukenmachine, dan klonterd de whey niet! Giet het mengsel in een kom en roer de gelatine er door heen. (Tip: bekleed de binnenrand van de springvorm met bakpapier, dan blijft de rand mooi straks als je hem straks uit de spingvorm haalt!) Verdeel het mengsel gelijkmatig over de brownie-bodem en laat de taart minstens twee uur opstijven in de koelkast.

Tip: Heb je geen vanille whey in huis? Dan kan je ook een theelepel vanillepoeder of vanille-extract gebruiken!

De topping
En nu het leukste gedeelde: de sterretjes-topping! Zoek een aantal stevige stervormpjes, en knip ze anders uit karton. (Wel stevig karton, zodat de cacaopoeder en niet onderdoor kan komen.) Haal de taart uit de springvorm en verdeel de sterretjes over de taart. Strooi een beetje cacaopoeder in een zeefje en schud dit voorzichtig over de taart. Verwijder vervolgens héél voorzichtig de sterretjes. Tadaaa, jou fitte kerst-taart is klaar! Eet smakelijk!

Tip: De eerste keer ging de topping bij mij een beetje mis, dus dit vraagt even wat precisie en geduld haha! Zorg er voor dat je sterretjes stevig genoeg zijn, zodat de cacaopoeder en niet onderdoor kan. En doe een klein beetje cacaopoeder in de zeef, en dus niet het halve pak haha! (Oepsie!) Succes!

Een punt Fitte Kersttaart (1/8) bevat:
Calorieën: 212
Koolhydraten: 18,9 gram
Eiwitten: 17,7 gram
Vet: 6,2 gramClose
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial