VALENTIJNSTAARTJE

VALENTIJNSTAARTJE

Verras jouw lover (of jezelf) deze Valentijnsdag met dit leuke hartvormige Valentijnstaartje van chocolade, vanille en framboos! Hiermee ga jij punten scoren, want hij ziet er niet alleen super leuk uit, hij is echt méga lekker! Liefde gaat door de maag toch?

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:
25 gram dadels
25 gram pecannoten
25 gram havermout
10 gram cacaopoeder

Voor de vulling:
250 gram kwark
100 gram frambozen
een theelepel vanille-poeder/extract
2 gelatineblaadjes

Voor de topping:
50 gram extra pure chocolade
een paar frambozen
een handje kokossnippers

En natuurlijk een hartvormige bakvorm!

img_20170212_191235_549

Zo maak je het:
Mix alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine, verdeel dit over de bodem van de taartvorm en druk dit goed aan en zet de bakvorm in de koelkast.

Laat de gelatine blaadjes weken in koud water. Roer de vanille poeder/extract door de kwark en verdeel de kwark over twee bakjes. 150 gram in het ene bakje, mix de andere 100 gram kwark met de frambozen in de keukenmachine en giet deze in het andere bakje. Knijp de gelatineblaadjes goed uit, leg ze in een leeg bakje en voeg hier twee eetlepels (kokend) heet water bij, roer dit goed door tot de gelatineblaadjes zijn opgelost. Verdeel de opgeloste gelatine over de bakjes kwark en roer goed door. Verdeel nu eerst de frambozen kwark over de taart bodem en laat deze een half uur opstijven in de koelkast. Giet het andere bakje (witte) kwark hier over heen en laat de taart minimaal twee uur opstijven in de koelkast. Daarna kan je aan de slag met de topping!

Laat 2/3 van de chocolade in een bakje smelten in de magnetron. Hak de overige chocolade in stukjes. Haal de taart uit de taartvorm en verdeel de gesmolten chocolade over de taart, laat het een beetje langs de rand lopen voor een leuk effect. (Omdat de taart koud is zal de chocolade meteen weer hard worden.) Strooi als laatste de kokos, chocolade stukjes en frambozen over de taart en jouw Valentijns Taart is ready to serve!

img_20170212_190305_773Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial