KIPSALADE MET CRANBERRIES EN PECANNOTEN

KIPSALADE MET CRANBERRIES EN PECANNOTEN

Kip, cranberries, pecannoten en bleekselderij, deze combi is verassend lekker! Heerlijk fris, zoet en een met knapperige bite! En hij is ook nog een super gezond en rijk aan eiwitten. Win-win-win! Lekker op brood, een cracker of met wat sla als lunchsalade!

img_20170222_130631_878

Dit heb je nodig:
1 kipfilet
1 stengel bleekselderij
1 kleine rode ui
50-100 gram magere kwark
20 gram gedroogde cranberries
20 gram ongezouten pecannoten
een beetje bieslook
Peper en zout

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden, bak de kipfilet in 15 minuten gaar in de oven en laat hem daarna afkoelen. (Bakken in de pan kan ook, maar ik vind dat de kipfilet in de oven wat zachter blijft.) Snij de kipfilet en bleekselderij in kleine stukjes en hak de pecannoten fijn. Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar in een kom en breng op smaak met peper, zout en bieslook. Voeg wat extra kwark toe als je een wat romige salade wilt hebben.

Tip: Lekker op brood of een cracker, maar met wat sla heb je ook een heerlijke lunchsalade!

img_20170222_130020_643

Dit hele recept bevat:
Calorieën: 499
Koolhydraten: 25,9 gram
Eiwitten: 57,3 gram
Vet: 18,6 gramClose
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial