AMANDEL-KANEEL-CHOCOLADE REPEN

AMANDEL-KANEEL-CHOCOLADE REPEN

Amandel, kaneel én chocolade, all of my favorites! Dalí van zonderzooi.com maakte deze heerlijke snack repen en die móest ik gewoon met jullie delen! Ik ben gek op de recepten van Dalí. Net als ik houd ze van lekker, makkelijk en gezond eten ‘zonder zooi’! En deze amandel, kaneel en chocolade repen, die moet je dus écht een keer maken!

Dalí: “Soms is het een beetje saai om altijd maar dezelfde snacks mee naar je werk te nemen. Fruit is altijd een goed idee, maar soms wil je gewoon iets specialers. Daarom maak ik vaak op zondag een voorraadje raw repen, zodat ik ze doordeweeks mee kan nemen naar mijn werk. Als je dan ineens honger krijgt rond vier uur heb je een heerlijke snack boordevol energie, gezonde vetten en vezels bij.

Amandelen zijn ideaal voor raw recepten. Zo zijn ze een bron van onverzadigde vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen. Het is goed om je eiwitten ook uit plantaardige producten te halen. Een handje amandelen bevat al zeven gram eiwitten. Ook heb ik wat lijnzaad toegevoegd aan deze repen. Lijnzaad is rijk aan vezels en zorgt voor een verzadigd gevoel. En wist je dat kaneel zorgt voor een stabielere bloedsuikerspiegel? Daarom voeg ik vaak kaneel toe aan mijn gezonde snacks, dan krijg je minder snel trek in slechte dingen.

Iedereen houdt van chocolade, vandaar dat ik dus ook wat chocolade heb toegevoegd aan dit recept. Bovendien is pure chocolade erg goed voor je gezondheid. Deze repen bevatten dus alles wat je nodig hebt tijdens een lange werkdag. Probeer ze eens uit en laat me weten wat je er van vind.”

SONY DSC

Dit heb je nodig voor 4 repen:
125 gram medjoul dadels
150 gram amandelen
2 eetlepels lijnzaad
1 eetlepel kaneel
30 gram pure chocolade 85%

Zo maak je het:
Doe de dadels, 125 gram amandelen, lijnzaad en kaneel samen in de keukenmachine en mix een paar minuten. Wanneer alles goed is fijngemalen verdeel je dit over 1/3 van de siliconen cakevorm. Zorg dat je een laag hebt van ongeveer 1,5 cm dik en duw het goed aan met een spatel. Zet de vorm tien minuten in de koelkast zodat het mengsel wat harder wordt.

Ondertussen smelt je vast de chocolade au bain-marie. Haal de vorm uit de koelkast en snijd vier repen uit het mengsel met een scherp mes. Schep de chocolade uit de pan met een lepel en druppel deze in een gekruist patroon over de repen. Hak de overgebleven amandelen fijn en garneer er overheen. Laat de repen een kwartier afkoelen zodat de chocolade hard wordt. Bewaar ze verpakt in vershoudfolie in de koelkast, zo blijven ze het lekkerst.

SONY DSC



Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial