Jennifer Krijnen - Havermout Koekjes

Havermout, you love it or hate it. Nou, ik behoor absoluut tot team havermoutlovers! Gezond, lekker en super veelzijdig, en daarom ook een van mijn lievelings-ingrediënten om in recepten te verwerken. Altijd een succes! Het enige wat nog niet was geslaagd waren havermout koekjes. Ik ben al zo lang op zoek naar hét perfecte recept voor havermout koekjes! Ik heb al vele pogingen gedaan en verschillende verhoudingen van ingrediënten gebruikt… helaas, allemaal te zacht, te droog of te smaakloos…

Maaar, deze keer is het gelukt! Dé perfecte Havermout Koekjes! Lekker crunchy van buiten, zacht van binnen, niet te zoet, met een lekker bite van noten en rozijnen en een heerlijk vleugje vanille… Helemaal perfect! De koekjes zijn gezoet met alleen wat honing en een klein beetje vanille suiker, dus een prima tussendoortje! Must try!

Jennifer Krijnen - Havermout Koekjes

Dit heb je nodig:
– 150gr havermout
– 75gr tarwebloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel kaneel
– 1 zakje vanillesuiker
– een mespuntje zout
– 30gr roomboter
– 2 eieren
– 3 eetlepels honing
– 30gr geschaafde amandelen
– 30gr pecannoten
– 60gr rozijnen

Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Laat de roomboter in een steelpannetje smelten op laag vuur. klop de eieren los en hak de pecannoten fijn.
3. Meng de havermout, tarwebloem, bakpoeder, kaneel, vanille suiker en zout in een grote kom.
4. Voeg alle overige ingrediënten toe en kneed alles met je handen goed door elkaar tot een plakkerig koekjesdeeg.
5. Rol met natte handen ongeveer 8 balletjes van het koekjesdeeg. Leg ze verspreid op een met bakpapier bekleedde bakplaat en druk de balletjes plat.
6. Bak de koekjes in het midden van de oven in 15 tot 18 minuten goudbruin. Haal de koekjes uit de oven en laat ze helemaal afkoelen. Je kan de koekjes ongeveer 3 dagen bewaren in een afgesloten pot.
Eet smakelijk!

blogsignature