Jennifer Krijnen - Açai-Bowl

Twee jaar geleden heeft de Açai-Bowl mijn hart gestolen op Bali. In elk café stond ‘ie op de menukaart, met lekker veel toppings zoals granola, kokos en fruit. Bij de een nog mooier versierd dan bij de ander, bijna zonde om op te eten! De Açai-Bowl, die ik zelf uitsprak als ‘akkaai-bowl’ was dus elke dag vaste prik! Aan het einde van de vakantie verbeterde iemand mij een keer dat het je Açai dus uitspreekt als ‘assa-ie’. Oepsie! Achjaa… assa-ie, akkaai, whatever! Een Açai-Bowl is in ieder geval super lekker!

De açai-bes zit vol vitamines, mineralen en antioxidanten, dus dat maakt dit besje naast super lekker ook nog eens heel erg gezond! De bes komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Het is heel moeilijk om een Açai-bes vers te eten, want een uur nadat een de bes uit de boom is gevallen kan deze al bederven. Açai is in Nederland voornamelijk verkrijgbaar in poedervorm. Maar bij Ekoplaza verkopen ze ook bevroren açai-pulp en dat is echt het állerlekkerst!

Jennifer Krijnen - Açai-Bowl

Dit heb je nodig:
– 1 grote bevroren banaan in plakjes
– 1 zakje bevroren açai-pulp (verkrijgbaar in het vriesvak bij Ekoplaza)
– 100 gr bevroren frambozen
– 100 ml kokosdrink
– 1 kleine banaan
– 40 gr granola
– een eetlepel kokosrasp

Zo maak je het:
1. Voor deze Açai-Bowl moet je de dag van de voren al even aan de slag! Snij de avond van te voren een grote banaan in plakjes en leg deze samen met de frambozen in een afgesloten bakje een nachtje in de vriezer.
2. Mix de volgende ochtend de bevroren banaan, frambozen, açai-pulp en kokosdrink in de blender tot een dikke smoothie. De açai-pulp kun je het beste eerst in stukjes breken zodat deze makkelijker in de blender kan.
3. Giet de dikke açai-smoothie in een kom en beleg hem met plakjes banaan, je favoriete granola en een eetlepel kokosrasp. Snel opeten, anders smelt ‘ie!
Eet smakelijk!

blogsignature