3X MEALPREP SALADES

3X MEALPREP SALADES

Gezond eten is niet altijd makkelijk als je weinig tijd hebt. No worries, want ik heb drie supermakkelijke mealprep salades voor je op een rijtje gezet! Zo heb je altijd een lekkere en gezonde maaltijd mee naar school of je werk!

 

IMG_20170309_214004_476

 

Honing-Mosterd Kip-Salade

Dit heb je nodig:
150 gram kipfilet
1 handje sla
50 gram cherrytomaten
1/2 rode ui
1 stengel selderij
1 eetlepel vetvrije Griekse yoghurt
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
peper, zout en knoflookpoeder naar smaak

 

 

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng de kipfilet op smaak met wat peper, zout en knoflookpoeder (en alle andere kruiden die je lekker vindt) en bak de kipfilet in 15 minuten gaar in de oven. Snij ondertussen de groenten fijn en meng de Griekse yoghurt, mosterd en honing in een bakje. Als de kipfilet gaar is, laat hem dan afkoelen en snij hem daarna in blokjes. Lepel als eerste de honing-mosterd dressing in de glazen pot, gevolgd door de groenten, de kipfilet en de sla.

 

IMG_20170309_214117_900

 

Frisse Zalm-Salade

Dit heb je nodig:
1 wilde zalmfilet á 125 gram
1 handje sla
1/4 komkommer
1 stengel selderij
1/2 rode ui
2 eetlepel vetvrije Griekse yoghurt
een beetje citroensap
1 theelepel dille
peper, zout en knoflookpoeder naar smaak

 

 

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng de zalmfilet op smaak met wat peper, zout en knoflookpoeder (en alle andere kruiden die je lekker vindt) en bak de zalmfilet in 10 minuten gaar in de oven. Snij ondertussen de groenten fijn en meng de Griekse yoghurt, citroensap en dille in een bakje. Als de zalm gaar is, laat hem dan afkoelen en snij hem daarna in blokjes. Lepel als eerste de yoghurt-dille dressing in de glazen pot, gevolgd door de groenten, de zalm en de sla.

 

IMG_20170309_213901_946

 

Vega Falafel-Salade

Dit heb je nodig:
100 gram falafel-balletjes
1 handje sla
1/2 rode ui
50 gram cherrytomaten
50 gram geraspte wortel
1 eetlepel hummus
1 eetlepel vetvrije Griekse yoghurt
Kokosolie om in te bakken

 

 

 

Zo maak je het:
Verwarm een beetje kokosolie in een pan en bak de falafel op laag vuur gaar. Snij ondertussen de groenten fijn en meng de Griekse yoghurt en hummus in een bakje. Als de falafel-balletjes gaar zijn, laat ze dan eerst even afkoelen. Lepel als eerste de hummus-yoghurt dressing in de glazen pot, gevolgd door de groenten, de falafel-balletjes en de sla.

 

Bewaar de salades in de koelkast en je hoeft alleen nog even de shaken voor je hem opeet!Close
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial