PITA’S MET FALAFEL & TZATZIKI

PITA’S MET FALAFEL & TZATZIKI

Een lekkere frisse maaltijd maken voor vanavond? Deze Pita’s met Falafel en Tzatziki zijn zooo lekker! De oosterse kruiden van falafel met een frisse tzatziki saus is echt een awesome combi! En tzatziki is dus super makkelijk om zelf te maken, en véél lekkerder! De volgende keer deel ik een recept voor zelfgemaakte falafel, promised!

IMG_20170317_142241_674

Dit heb je nodig voor 4 pitabroodjes:
4 pitabroodjes
200 gram falafel-balletjes
1 rode ui
0,5 komkommer
een handje sla
4 eetlepels Tzatziki

Voor de Tzaziki:
0,5 komkommer
250 gram griekse yoghurt
2 teentje knoflook
Peper en zout
Optioneel: paar blaadjes verse munt

IMG_20170317_142033_213

Zo maak je het:
De Pitabroodjes:

Bak de pitabroodjes en de falafel-balletjes zoals aangegeven op de verpakking. Snij de komkommer in blokjes en de rode ui in halve ringen. Snij de pitabroodjes doormidden en smeer in elk pitabroodje een eetlepel tzatziki, beleg ze vervolgens met sla, komkommer, rode ui en falafel en je pita’s zijn ready to eat!

De Tzatziki:
Was de komkommer en rasp hem fijn met een grove rasp. Doe de komkommer-rasp in een vergiet en druk met een lepel het vocht uit de komkommer. Doe de griekse yoghurt in een schaal en voeg de komkommer en twee teentjes geperste knoflook toe. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout en eventueel wat fijngesneden
munt. Bewaar de overgebleven tzatziki in een afgedekt schaaltje of bakje in de koelkast.

IMG_20170317_141645_145

Een Pita met Falafel en Tzatziki bevat:
Calorieën: 265
Koolhydraten: 40,6 gram
Eiwitten: 9,2 gram
Vet: 6,4 gramClose
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial