PEANUTBUTTER PANCAKES

PEANUTBUTTER PANCAKES

Het is zo lang geleden dat ik een lekkere stapel pancakes heb gegeten! Thuis maak ik ze regelmatig, maar tijdens onze vakantie in Bonaire verscheen er toch vooral yoghurt met granola, fruit en croissantjes op de ontbijttafel. (Ook heel lekker natuurlijk!) Toen er bij thuiskomst een pakket van Foodspring met onder andere een pot pindakaas op mij lag te wachten kon ik dus maar een ding bedenken: peanutbutter pancakes!

IMG_20170423_104615_422

Dit heb je nodig:
50 gram speltmeel
80 ml amandelmelk
15 gram pindakaas
1 ei
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanille aroma
Snufje zout
.
Voor de topping:
een paar plakjes banaan
een theelepel cacaonibs
extra pindakaas
.
Zo maak je het:
Mix alle ingredienten in een kom tot een glad beslag. Bak de pancakes een voor een op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Je kan ongeveer 5 pancakes bakken van dit beslag. (Heb je geen anti–aambakpan? Bak de pancakes dan in een beetje kokosolie.) Stapel de pancakes op en beleg ze met extra pindakaas, banaan en cacaonibs. Enjoooy!

IMG_20170423_104711_783

Een portie Peanut Butter Pancakes (excl. toppings) bevat:
Calorieën: 342
Koolhydraten: 35,2 gram
Eiwitten: 15,9 gram
Vet: 13,9 gramClose
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial