BLUEBERRY CHEESECAKE

BLUEBERRY CHEESECAKE

Cheesecake, daar mag je me dus echt voor wakker maken ‘s nachts, zó lekker! Maaarr.. echt gezond is een stuk cheesecake natuurlijk niet. Daarom dook ik de keuken in voor een frisse en gezonde(re) versie om toch guilty-free te kunnen snoepen van mij favoriete taartje, en daarmee ontstond deze heerlijke Blueberry Cheesecake! Lekker fris en zoet, mmm..! Must try!

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:
120 gram havermout
3 eetlepels gesmolten kokosolie
1 theelepel kaneel
1 theelepel honing

Voor de vulling:
500 gram magere kwark
100 gram/ml Philadelphia roomkaas light
1 theelepel vanillepoeder of vanille aroma
4 gelatineblaadjes

Voor de topping:
250 gram diepvries blauwe bessen
2 gelatineblaadjes

IMG_20170516_163348_678

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de havermout in de keukenmachine tot havermoutmeel en mix deze samen met de gesmolten kokosolie, kaneel en honing in een kom tot een plakkerige massa. Is de massa te droog, voeg dan een beetje water toe. Bekleed een springvorm van 18 of 20 cm met bakpapier. Verdeel het havermoutmengsel over de springvorm en druk de bodem stevig aan met een lepel. Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Terwijl je de bodem laat afkoelen kan je aan de slag met de vulling! Laat de 4 gelatineblaadjes een kwartier weken in een bakje koud water. Meng in een grote kom de kwark met de roomkaas en vanille. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en meng de gelatineblaadjes vervolgens met 2 eetlepels heet water in een bakje. Roer totdat de gelatineblaadjes zijn opgelost. Roer de gelatine door het kwark mengsel en giet de vulling vervolgens over de bodem. Laat de taart minstens twee uur in de koelkast opstijven voordat je aan de slag gaat met de topping.

Voor de blauwe bessen-topping zet je 250 gram blauwe blauwe bessen uit de diepvries in een pannetje op het vuur. Laat ondertussen twee gelatineblaadjes weken in een bakje koud water. Als de blauwe bessen warm en zacht zijn (als het goed is komt er wat sap van de blauwe bessen vrij), knijp je de gelatine blaadjes uit en voeg je deze al roerend toe aan het blauwe bessen mengsel. (De gelatineblaadjes lossen meteen op!) Laat de blauwe bessen even afkoelen en verdeel ze vervolgens over de cheesecake. Zet de cheesecake nog twee uur in de koelkast om op te stijven. Eet smakelijk!

FB_IMG_1494945975139

Een punt Blueberry Cheesecake (1/6) bevat:
Calorieën: 219
Koolhydraten: 21,1 gram
Eiwitten: 13,4 gram
Vet: 8,6 gramClose
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial