ESPRESSO-CHOCO BANANENBROOD

ESPRESSO-CHOCO BANANENBROOD

Koffie en chocola heb ik altijd al een heerlijke combi gevonden! Dit leek mij dan ook een lekkere smaak voor een bananenbrood! My god, waarom heb ik dit nooit eerder bedacht? Dit is zooo lekker! Dus voor alle choco- en koffielover: must try!

IMG_20170525_075105_822

Dit heb je nodig:
3 rijpe bananen
200 gram speltmeel
100ml espresso
2 eieren
50 gram dadels
15 gram cacaopoeder
1 zakje bakpoeder (16gr)
1 theelepel vanille poeder/extract
50 gram extra pure chocolade
20 gram amandelen

Zo maak je het:
Zet 2 kopjes espresso, dit is ongeveer 100ml, en laat deze afkoelen. Verwarm de over voor op 175 graden. Mix de bananen, espresso, eieren, dadels en vanille poeder/extract in de blender tot een glad geheel. Meng in kom het speltmeel, bakpoeder en cacaopoeder goed door elkaar en roer vervolgens het bananenmengsel hier door heen. Vet een bakvorm in of bekleed hem met bakpapier en giet het beslag in de bakvorm. Bak het chocolade-bananenbrood 35-40 minuten in het midden van de oven. Check met een satéprikker even of het brood gaar is. Zet vervolgens de oven uit en laat hem afkoelen in de oven met de deur open. Op deze manier zakt ‘ie niet in en blijft de structuur mooi. Laat de chocolade au bain marine smelten en hak de amandelen fijn. Verdeel de chocoladesaus over het bananenbrood en strooi de gehakte amandelen eroverheen. Laat de chocolade weer hard worden voor je het brood aansnijd. (Zet hem desnoods even in de koelkast als je niet kan wachten haha!) Eet smakelijk!

IMG_20170525_075350_145

Een plak Espresso-Choco Bananenbrood (1/12) bevat:
Calorieën: 133
Koolhydraten: 21,7 gram
Eiwitten: 4,6 gram
Vet: 3,5 gramClose
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial