Yes, het is weer zondag! De eerste zondag van het jaar, dus we zitten nog helemaal in de goede voornemens… Maaarr, dat betekent natuurlijk niet dat we geen taart meer kunnen eten! Want van deze Healthy Appel-Noten Taart kan je guilty-free genieten! Deze heerlijke Healthy Appel-Noten Taart is gemaakt met havermout en op een natuurlijke manier gezoet met dadels en een beetje honing. Dat maakt hem een stuk gezonder dan de old-school appel-noten taart, maar écht niet minder lekker! En het heerlijke smeuïge én gezonde spijslaagje maakt hem nog eens extra lekker!

Healthy Appel-Noten Taart - Jennifer Krijnen

Dit heb je nodig:
Voor de bodem:
– 200 gram havermout
– 50 gram dadels
– 1 ei
– 1 eetlepel kokosolie
– 1 theelepel honing
– 1 theelepel vanille aroma/poeder
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel bakpoeder

Voor de appel-laag:
– 2 appels
– 1 eetlepel kaneel
– 50 gram dadels
– 50 gram amandelmeel
– 1 eetlepel abrikozenjam, halvajam of suikervrij

Voor de noten-laag:
– 3 eetlepels abrikozenjam, halvajam of suikervrij
– 3 eetlepels heet water
– 150 gram gemengde noten
– 1 eetlepel honing

Healthy Appel-Noten Taart - Jennifer Krijnen

Zo maak je het:
Eerst gaan we aan de slag met de bodem!
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Mix de havermout met het bakpoeder en kaneel fijn in de keukenmachine en dit in een grote kom even apart. Meng alle overige ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine tot een gladde massa en kneed dit samen met het havermout-meel goed door elkaar.
3. Bekleed een springvorm van 18cm met bakpapier en vet de randen in. Bekleed de bodem en de randen van de springvorm met deeg en zet de springvorm even apart.

Nu gaan we aan de slag met de appelvulling!
4. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in kleine blokjes. Meng de appelblokjes in een kom met een theelepel kaneel.
5. Om de taart iets steviger te maken, gaan we een (healthy) spijsvulling maken! Mix hiervoor de dadels met de amandelmeel en een eetlepel suikervrije abrikozenjam in de keukenmachine tot een gladde massa. Kneed de amandelspijs met je handen door de appelblokjes heen.
6. Schep de appelvulling over de bodem en druk de appelvulling stevig aan. Zorg dat je de appelvulling niet tot aan de deegrand gevuld is, maar hou ongeveer een centimeter vrij. Er moet straks nog een noten-laag op! Bak de appeltaart 30 minuten in het midden van de oven.

En als laatste: de noten-laag!
7. Als de appeltaart klaar is, meng dan 3 eetlepels abrikozenjam met 3 eetlepels heet water en verdeel dit over de appel-laag.
8. Bak de noten even kort aan in een koekenpan met een eetlepel honing, zodat de noten een mooi glanzend laagje krijgen.
9. Verdeel de notenmix over de appel-laag en laat de taart helemaal afkoelen.
10. Snij de taart in 8 punten. De taart is niet heel groot, maar door de hoeveelheid noten is hij best machtig!
Eet smakelijk!

Een punt Healthy Appel-Noten Taart (1/8) bevat:
Calorieën: 387
Koolhydraten: 41 gram
Eiwitten: 10,6 gram
Vet: 23,2 gram
Vezels: 13,1 gram

 

Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk!
Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #jenniferkrijnen. Enjoy
!